“Tebi, o Allahov poslaniče…” ide dalje – doc.dr. hfz. Kenan ef. Musić u džematu Balačići

“Tebi, o Allahov poslaniče…” ide dalje – doc.dr. hfz. Kenan ef. Musić u džematu Balačići

Veoma uspješno nastavlja se višednevna manifestacija MIZ Žepče, a u povodu rođendana Muhammeda a.s., “Tebi, o Allahov poslaniče…”. Večeras, 05.12.2017.godine, uspješno je realizirana i četvrta planirana aktivnost – predavanje na temu “Muhammed a.s.” u džematu Balačići, iza jacije-namaza, a gost predavač je bio doc.dr.hfz. Kenan ef. Musić, redovni profesor na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu. U izuzetnoj atmosferi, u prepunoj džamiji, u vrlo emotivnom obraćanju veoma dragog gosta, uživale su sve generacije posjetilaca – od najmlađih do najstarijih džematlija, ne samo džemata Balačići, i okolnih džemata MIZ Žepče, nego i džematlije koje su na ovu veličanstvenu noć došle iz drugih susjednih medžlisa. Prisutnima se obratio mjesni imam Zuhdija ef. Ridžal, zatim i glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić, a inače, veličanstvenoj noći, prisustvovali su i skoro svi imami, i to uniformisani, MIZ Žepče. Ono što je za svaku pohvalu, je to, da su džematlije džemata Balačići “podigli” cijelo selo na noge, tokom današnjeg dana i dali svoj maximum za doček džematlija i dragih gostiju. Mnoštvo spremljenih kolača, halve, soka, hrane, podijeljeno je i servirano od strane omladine i polaznika mekteba džemata Balačići. Svu hranu spremile su vrijedne džematlijke a da sve bude na svom mjestu, pobrinuo se džematski odbor džemata Balačići.

Sve u svemu, da zaključimo, jedna predivna noć, mnoštvo ljubavi, aktivnosti, mnoštvo proučenih salavata, divnih primjera iz života Poslanika a.s., mnogo vremena provedenog u druženju prijatelja, a sve zbog i za ljubav Poslanika a.s.

Neka Allah Uzvišeni upiše svima nama ovu predivnu noć kao dobro djelo, a selame i salavate s ovog druženja neka prenese Muhammedu a.s. – našem najboljem uzoru. Amin!

Sljedeće druženje, 06.12.2017. godine je u džematu Begov Han, gdje će u slajdovima biti prikazana Sira – životopis Muhammeda a.s., nakon jacije-namaza.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This