Nastavljena manifestacija “Tebi, o Allahov poslaniče…” – promocija knjige “Putevi ka džennetu”

Nastavljena manifestacija “Tebi, o Allahov poslaniče…” – promocija knjige “Putevi ka džennetu”

Nakon jacije-namaza, u džamiji džemata Donja Golubinja, MIZ Žepče, večeras, 04.12.2017.godine, realizirana je još jedna od planiranih aktivnosti manifestacije „Tebi, o Allahov poslaniče…“.  Promocija knjige, “Putevi ka džennetu”, autora Eldar ef. Tutnića.
Pored autora, promotori knjige su glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić i mr. Benjamin ef. Hodžić, imam Ferhat-pašine džamije u Žepču. Govorili su o knjizi, pohvalili rad Eldar ef., te njegovu „hrabrost“ da obrađuje hadis i hadiske teme. Knjiga je ustvari zbirka od 40 hadisa Imama Nevevija sa komentarom, koje je Eldar ef. nazvao „Putevi ka džennetu“.
Prisustvovao je veliki broj džematlija džemata Donja Golubinja i okolnih džemata, te imama iz susjednih džemata MIZ Žepče. Po završetku promocije, koju su ilahijama ukrasile polaznice mekteba Donja Golubinja, „logistički“ je podržao lokalni poduzetnik Edin Prasko, vlasnik i direktor firme „Sarajlić-Prom“ d.o.o. Žepče.

Inače, ovogodišnja višednevna manifestacija MIZ Žepče, nailazi na odličan odziv kako džematlija tako i onih koji su s nevjericom gledali u promotivni plakat koji je štampan ovom prilikom.
Sljedeći događaj u sklopu manifestacije “Tebi, o Allahov poslaniče…”, jeste tribina-predavanje u džamiji u Balačićima, sutra, u utorak 05.12.2017. godine iza jacije-namaza, a gost je hfz. doc. dr. Kenan ef. Musić, redovni profesor Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This