ODRŽAN MEKTEPSKI TURNIR MEKTEBA MIZ ŽEPČE – Begov Han 2022.godine

ODRŽAN MEKTEPSKI TURNIR MEKTEBA MIZ ŽEPČE – Begov Han 2022.godine

Na malonogometnom turniru polaznika mekteba MIZ Žepče, a u sklopu manifestacije “Tebi, O Allahov poslaniče…”, kojom MIZ Žepče obilježava rođenje Muhammeda a.s. i mjesec rebiu-l-evvel, održanom u nedjelju, 16.10.2022. godine u sali škole u Begov Hanu, učešće je uzelo 13 ekipa, koje su igrale po sistemu eliminacije. Turnir je otvoren učenjem Kur'ana, intoniranjem državne himne i uvodnim obraćanjem glavnog imama Džefer ef. Gračića. Glavni imam je izveo i početni udarac!

U završnicu turnira plasirale su se ekipe: Ozimica, Begov Han – Misbah, Žepče i domaćin, ekipa Begov Han. Nakon međusobnog razigravanja, došlo se do konačnog plasmana kako slijedi:

4. mjesto ekipa mekteba Ozimica, imam Fadil ef. Imamović

3. mjesto ekipa mekteba Žepče, imam mr. Benjamin ef. Hodžić

2. mjesto ekipa mekteba Begov Han – Misbah, imam Samed ef. Okanović i

1. MJESTO ekipa mekteba Begov Han, imam Salih ef. Kamerić.

Po završetku turnira, glavni imam Džafer ef. Gračić i koordinator Mreže mladih MIZ Žepče, Irdin ef. Tutnjić, uručili su novčane nagrade, priznanja, zahvalnice, pehare i medalje. Titula najboljeg igrača turnira pripala je igraču pobjedničke ekipe Harunu Kendiću. Za fer i korektno suđenje priznanje i mini trofej uručen je Vedadu Mujčinoviću, a najuspješniji golman je Grahić Ernad. Takođe, uručena je i zahvalnica O.Š.”Begov Han” za ustupanje svojih prostorija i sale, a naknadno će biti uručena i zahvalnica sponzoru turnira, Harisu Osmanoviću iz džemata Žepče, koji je obezbijedio medalje i pehare najboljim ekipama. Na kraju svim ekipama, svim igračima i njihovim imamima čestitamo i zahvaljujemo na fer i korektnom ponašanju. dovu je proučio glavni imam, džafer ef. Gračić.

Donosimo pregled rezultata odigranih utakmica;

REZULTATI PRVOG KRUGA

Vitlaci/Želeća – Donja Golubinja 1:3

Žepče – Biljevina 4:3

Šahmani – Ozimica 1:6

Begov Han – Jastrebac/Brižđe 2:1

Mjestova Ravan – Orčevići 7:0

Misbah – Balačići 6:1

DRUGI KRUG – REZULTATI

Mračaj – Begov Han 0:5

Donja Golubinja – Misbah 0:11

Mjestova Ravan – Žepče 0:1

Polufinalne utakmice

Ozimica – Begov Han 1:3

Misbah – Žepče 3:1

Utakmica za treće mjesto

Ozimica – Žepče 0:1

FINALE

BEGOV HAN – MISBAH 3:1

T.Ir.

CATEGORIES
Share This