“Tebi, o Allahov poslaniče…” projekcija sire – životopisa Muhammed a.s.u džamiji “Misbah” džemat Begov Han

“Tebi, o Allahov poslaniče…” projekcija sire – životopisa Muhammed a.s.u džamiji “Misbah” džemat Begov Han

Nakon jacije-namaza, u džamiji „Misbah“ džemata  Begov Han, MIZ Žepče, večeras, 06.12.2017.godine, realizirana je još jedna od planiranih aktivnosti manifestacije „Tebi, o Allahov poslaniče…“.  Prezentacija životopisa, sire, Muhammeda a.s. Uz prisustvo džematlija džemata Begov Han i okolnih džemata, prezentaciji su prisustvovali glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, imami džemata Begov Han, Salih ef. Kamerić i Senad ef. Mujić, kao i imami iz drugih džamata MIZ Žepče. Nakon uvodnog izlaganja glavnog imama, osnovne naznake prezentacije iznio je Irdin ef. Tutnjić, a o samoj prezentaciji govorio je Eldar ef. Tutnić. Bila je to prilika da se prezentuju i pokažu eksluzivne fotografije vezane za grad i domovinu našeg poslanika, kao i podsjećanje na najvažnije trenutke njegovog života.

Inače, ovogodišnja višednevna manifestacija MIZ Žepče, polahko i „stidljivo“ nailazi na odličan odziv kako džematlija tako i onih koji su s nevjericom gledali u promotivni plakat koji je štampan ovom prilikom. 
Sljedeći događaj u sklopu manifestacije “Tebi, o Allahov poslaniče…”, jeste mevlud – zikr u mesdžidu džemata Vitlaci, sutra, u četvrtak 07.12.2017. godine iza jacije-namaza. Program će u potpunosti izvesti imami MIZ Žepče, na čelu sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This