NOVI SAZIV IO MIZ ŽEPČE ODRŽAO PRVU SJEDNICU I IZABRAO PREDSJEDNIKA

NOVI SAZIV IO MIZ ŽEPČE ODRŽAO PRVU SJEDNICU I IZABRAO PREDSJEDNIKA

Nakon što je u subotu 22.12. 2018. godine, održana konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine MIZ Žepče, koja je između ostalog imala i obavezu biranja novih članova IO MIZ Žepče, gdje su birali između predloženih 12 kandidata, 6 novih članova u novi saziv Izvršnog odbora Medžlisa IZ-e Žepče za period 2019.-2022. godine su:

  1. Huskić Ćazim
  2. Šišić Edin
  3. Ridžal Munevera
  4. Malićbegović Jasmin
  5. Hadžić Suvad
  6. Ajan Ferid

Iz reda imama, novi članovi IO MIZ Žepče su mr. Benjamin ef. Hodžić (džemat Žepče) i Ahmet ef. Grabus (džemat Mjestova Ravan).       

Po položaju član Izvršnog odbora je i glavni imam Medžlisa.

Novoizabrani članovi su 21.01.2019. godine, u prostorijama MIZ Žepče održali i svoju prvu izbornu i konstituirajuću sjednicu. Sjednica je bila svečano-radnog karaktera. Naime, prvi dio sjednice vodio je dosadašnji predsjednik gosp. Armin Beća, kojoj su prisustvovali “stari” članovi IO, a nakon njega, vođenje sjednice preuzeli su glavni imam, i predsjednik biračkog odbora MIZ Žepče. Pristupilo se izboru novog predsjednika i većinom glasova, za predsjednika IO MIZ Žepče izabran je gosp. Edin Šišić. Glavni imam je čestitao novim članovima IO MIZ Žepče, čestitao novom predsjedniku, i zamolio Uzvišenog da im podari snage u ovom hairli poslu.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This