“Tebi, O Allahov poslaniče…” – mektebski mevlud u Šahmanima

“Tebi, O Allahov poslaniče…” – mektebski mevlud u Šahmanima

U okviru obilježavanja mjeseca rođenja Allahovog poslanika, Muhammeda s.a.w.s., i kao dio višednevne manifestacije koju organizuje MIZ Žepče, pod nazivom “Tebi, O Allahov poslaniče…”, dana 03.11.2019. g. / 06. rebiu-l-evvela 1441. h.g., iza jacije-namaza,  izveden je mevludski program u džematu Šahmani. Program su izveli polaznici mekteba Šahmani. Svi polaznici mekteba, njih 37, učestvovali su u realizaciji programa. Prisutni vjernici uživali su u učenju Kur'ana, citiranju prijevoda ajeta, salavatima, mevludu i kasidama. Posebnu pažnju prisutnih privukla je poema o Poslaniku a.s., koja je kod vjernika izazvala emocije.

Program je svojim prisustvom uveličao gl. imam Džafer ef. Gračić. Vidno zadovoljan progamom, glavni imam Džafer ef. obratio se prisutnima i nadahnuto govorio o značaju slijeđenja Muhammeda a.s., naglašavajući da naš način života, u ovom vremenu, često odudara od Poslanikove a.s., prakse. Navodeći primjere našeg odnosa prema roditeljima, prema djeci i životnoj okolini Džafer ef. pozvao je vjernike na iskrenost u slijeđenju sunneta našeg najljepšeg uzora Muhammeda s.a.w.s. 

Sponzor mektebskog mevluda bio je h. Mirnes Ridžal, a njegovi roditelji, h. Emina i h. Salih Ridžal, donirali su 20 sufara u trajno vlasništvo mekteba Šahmani. Molimo Allaha, Uzvišenog, da ih obilato nagradi. Amin…

Zuhdija ef. Ridžal

CATEGORIES
Share This