Ramazanske aktivnosti Asocijacije žena MIZ Žepče

Ramazanske aktivnosti Asocijacije žena MIZ Žepče

Tradicinalno, MIZ Žepče organizuje ramaznsku školu za žene.  Od prošlogodišnjeg ramazana organizaciju ramazanske škole za žene organizuje i realizuje Asocijacija žena našeg medžlisa. Ovog ramazana angažovani su različiti predavači iz različitih oblasti. Zastupljena su predavanja iz oblasti vjere, medicine, pedagogije i psihologije.

 Za predavanja iz oblasti vjere zadužene su mualime: Munevera Ridžal, Amira Mehmedović, Sara Botić kao i učenice medresa i studentice, zadužene za vjerska predavanja. Teme su različite i tretirana su razna pitanja iz vjerskog i svakodnevnog života. Neka predavanja već su realizovana a neka će biti održana do kraja ramazana.

Za predavanja iz oblasti medicine predavač je dr. Aida Čaušević. Tema predavanja ZDRAVLJE ŽENE, realizovana je u džematima; Žepče, Jastrebac, Balačići i Begov Han. Predavanja su bila veoma posjećena.

Za predavanja iz psihologije predavač je ped. Vahida Bijedić. Tema predavanja je “Trauma-traumatski događaji”, realizovana je u džematima; Mjestova Ravan, Orčevići i planirana je u Donjoj Golubinji. Posjeta na održanim predavanjima bila je na zavidnom nivou.

Za predavanja iz oblasti pedagogije predavač je direktorica predškoskog odgoja u vrtiću ,, Mumi’’ Velida Šečić. Njena predavanja su predviđena u džematima; Žepče, Ozimica i Biljevina.

Aktivistice asocijacije učestvovale su u ramazaskom program radio Žepče. Munevera Ridžal, Sara Botić i Velida Šečić već su održale predavanja a u posljednjoj emisiji ramazanskog programa žepačkog radija predavanje će održati dr. Aida Čaušević.

Osim navedenih aktivnosti planirana je posjeta starim i bolesnim ženama na području našeg medžlisa.

 

                                                                                  Asocijacija žena MIZ Žepče

CATEGORIES
Share This