NOĆ KADRA OBILJEŽENA U FERHAT-PAŠINOJ DŽAMIJI U ŽEPČU – april 2022.

NOĆ KADRA OBILJEŽENA U FERHAT-PAŠINOJ DŽAMIJI U ŽEPČU – april 2022.

U Žepču je, kako tradicija i običaji nalažu, mevludom obilježena Noć Kadra, Noć sudbine i Noć odluke. Noć bolja od hiljadu mjeseci – 27. noć mjeseca ramazana 1443.h.g., odnosno 27. 4. 2022. godine. U svim džematima MIZ Žepče, ova noć je obilježena na prigodan način, ali je u Ferhat-pašinoj džamiji realizovan centralni mevludski program za Medžlis IZ Žepče. Očekivano, Ferhat-pašina džamija već od teravije je bila pretijesna i popunjena do posljednjeg mjesta, te su svi prisutni, u Allahovoj blagodati ugodnog ozračja, sa velikim saburom i pažnjom učestvovali u obilježavanju ove velike noći.
Mevludski program su izveli žepački imami, uz pomoć polaznika mekteba Žepče.
Nakon, kako su džematlije kazale, odličnog mevludskog programa, prisutnima se obratio gost-predavač, šef Odjela za mekteb i mlade Rijaseta IZ-e u BiH, dr. Enes ef. Svraka. Ovom prilikom govorio je o vrijednostima noći Kadra, te o načinu na koji možemo iskoristiti ovu noć i sve ono što ona pruža.
Na kraju, uz molbu dragom Bogu da Enes ef. nagradi za ove riječi, ostaje nada i molba Uzvišenom, da nam da snage da sve ove savjete iskoristimo u svom životu, kako bi uistinu od ove velike noći i bili bolji. Takođe, zahvaljujemo „sponzorima“ ovog mevluda, porodicama r.Irfana i Fuada Šečića, koji evo dugi niz godina priređuju mevludski program u povodu Noći Kadra u čaršijskoj džamiji, ovdje u Žepču. Obraćanje Enes ef. možete pogledati na linku https://www.youtube.com/watch?v=x3Zb-emcfpU
T.Ir.

 

 

 

 

 

 

 

+3

 

 

0
Broj osoba do kojih ste doprli

14
Engagements

Povećaj vidljivost komentara

 

1111

 

CATEGORIES
Share This