MIZ Žepče – održana redovna godišnja skupština

MIZ Žepče – održana redovna godišnja skupština

Medžlis Islamske zajednice Žepče, u nedjelju 16. februara 2020. godine, u prostorijama Ferhat-pašine džamije u Žepču, održao je redovnu, treću u ovom sazivu, godišnju Skupštinu. Skupštini je prisustvovalo 27 od ukupno 33 delegata.  

Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo, čiji je predsjednik, Helmedin Kulašin, delegat iz džemata Žepče.

Nakon uvodnih obraćanja predsjednika Izvršnog odbora gosp. Edina Šišića i glavnog imama h. Džafer ef. Gračića, koji su u svojim izlaganjima napravili presjek stanja u proteklom periodu, na sjednici Skupštine razmatran je i usvojen godišnji izvještaj o radu Izvršnog odbora za 2019. godinu sa općim smjernicama za rad u 2020. godini. 
Također, članovi Skupštine dali su saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2019. godine, završni račun za 2019. godinu i plan prihoda i rashoda za 2020. godinu. Izvještaj je podnio Ašir Mehić, predsjednik finansijske komisije i knjigovođa MIZ Žepče.
Sjednici Skupštine prisustvovao je muftija zenički, hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, sa rukovodiocima službi, Edin ef. Kavazovićem i Adnan ef. Husićem, te glavni imami medžlisa muftiluka zeničkog. U njihovo ime Skupštini se obratio glavni imam MIZ Teslić, Sifet ef. Hadžić. Skupštini je prisustvovalo i nekoliko članova IO MIZ Žepče, kao i član Sabora IZ-e u BiH, sa područja MIZ Žepče, Mustafa Čaušević. Učešće u radu, svojim obraćanjem i predlaganjem uzeli su delegati Vedad Šečić, mr. Benjamin ef. Hodžić i Muhamed Moranjkić iz džemata Žepče, Ernad Hadžić iz džemata Ozimica, Kasim Prijić iz džemata Vitlaci,  Fejzo ef. Efendić delegat iz džemata Gornja Golubinja, Avdo Krehmić iz džemata Biljevina, te, Hasan Čolić iz džemata Šahmani.
U svom obraćanju muftija je čestitao i pohvalio rad Izvršnog odbora Medžlisa IZ, zahvalio se članovima Skupštine na usvajanju godišnjih izvještaja, te istaknuo posebnu odgovornost u radu svih u MIZ-e Žepče, od glavnog imama, preko administracije, predsjednika i članova IO, te članova džematskih odbora, delegata skupštine i džematlija.

Po zavšetku obraćanja uručene su i zahvalnice i priznanja. Muftija je uručio zahvalnicu Rasimu Hiboviću iz džemata Mjestova Ravan, kao posebnom aktivisti islamske zajednice, dugogodišnjem muteveliji Ujedinjenog vakufa Željezno Polje, I čovjeku koji zajedno sa džematlijama džemata Mjestova Ravan, vodi posebnu brigu o centralnom šehidskom mezarju kod Stare džamije u Željeznom Polju. Predsjednik IO MIZ Žepče uručio je priznanje Osmanu Imamoviću, izuzetno aktivnom muteveliji džemata Mjestova Ravan.

Takođe, uručeno je i priznanje najuspješnijem muallimu za 2018./2019. godinu, imamu džemata Vitlaci-Želeća, Okanović Miralem ef. – ovo priznanje uručio je glavni imam MIZ Žepče, h. Džafer ef. Gračić.  
Dovu je proučio glavni imam MIZ Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This