Ramazanske aktivnosti Omladinskog kruga MIZ Žepče

Ramazanske aktivnosti Omladinskog kruga MIZ Žepče

Omladinski krug MIZ Žepče nastavlja sa ramazanskim aktivnostima, u ponedjeljak,13.6.2016.god.  je realizovana posjeta fondaciji „Izvor nade“   Sarajevo.  Fondacija se bavi stipendiranjem učenika sa akcentom na one slabog imovnog stanja, zatim afirmacijom pozitivnih vrijednosti kod omladine, humanitarnim radom i sl. Na čelu ove izuzetno uspješne fondacije nalazi se Žepčak, Harun Tursanović , kojem se ovom prilikom  zahvaljujemo na gostoprimstvu.

U sklopu ove „informativne ekskurzije“ članovi Omladinskog kruga su imali priliku posjetiti impozantni studentski dom na Ilidži, dobiti informaciju iz prve ruke o pogodnostima koje nudi, zatim informisati se o uvjetima studiranja – školovanja na Univerzitetima – školama koje sarađuju sa pomenutom fondacijom kao što su „Burch University“  i„Međunarodna osnovna / srednja škola“ .

Fondacija je također za sve naše članove obezbjedila iftar i sehur, a slobodni dio je iskorišten  za rekreaciju: igranje basketa, stonog tenis  i naravno obilazak Baščaršije.

 

Sponzor ove jednodnevne – informativne ekskurzije je firma „Banjotrans“, odnosno član našeg  udruženja , Kemal Maličbegović, kojem se najtoplije zahvaljujemo što je sve ove godine uz nas i naše aktivnosti.

Do sada je realiziran i iftar za 70 postača, omladinaca, čiji je donator već godinama “Sarajlić-Prom” d.o.o. Žepče. I o narednim aktivnostima ćemo obavještavati onako kako se budu i realizovale.

CATEGORIES
Share This