LEJLETU-L-MI'RADŽ NA MIZ ŽEPČE 2021.GODINE – džemat Jastrebac

LEJLETU-L-MI'RADŽ NA MIZ ŽEPČE 2021.GODINE – džemat Jastrebac

U povodu Noći Mi'radža i Isra'a ove 1442. godine, MIZ Žepče je u džematu Jastrebac organizirao obilježavanje, 10.3.2021.godine, pomenute mubarek noći i Dan vakifa. Mevludom i zikrom. Prisutnima se obratio mjesni imam Jakub ef. Hadžić, zatim i glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić. Mevludu su prisustvovali uniformisani imami svih džemata MIZ Žepče, koji su i izveli kompletan program. Ono što je za svaku pohvalu, je to, da su džematlije ovoga maloga džemata Jastrebac dale svoj poseban trud i prilog za doček džematlija i dragih gostiju. U ovoj mubarek noći, glavni imam je uručio i četiri vakufname – džemat Jastrebac je džemat vakifa. Večerašnje četiri vakufname se dodaju na nekoliko desetina vakufnama koje se čuvaju u domovima džemata Jastrebac. O tome je Jakub ef. posebno govorio. Četiri nove vakufname, za nova uvakufljenja, primili su Derlić Ezib i njegova hanuma Sadžida, zatim, Kendić Ramo i Kendić Hazba.

U svom obraćanju nakon uručenja vakufnama, glavni imam, Džafer ef. govorio je o Mi’radžu, njegovim porukama, poklonima, poukama. Inače, ova manifestacija bila je centralno obilježavanje ove mubarek noći za područje MIZ Žepče, i to u “najvisočijem” džematu našega medžlisa.

Neka Allah Uzvišeni i večerašnju noć, predivnu i toplu atmosferu, upiše svima nama kao dobro djelo, a selame i salavate s ovog druženja, neka prenese Muhammedu a.s. – onome koga je Uzvišeni poslao kao milost svjetovima. Amin!

T.Ir.

CATEGORIES
Share This