Aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče povodom mubarek noći Isra'a i Mi'radža 2021.godine

Aktivnosti Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče povodom mubarek noći Isra'a i Mi'radža 2021.godine

Polaznice halke
Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče je zajedno sa svojim muallimama i polaznicama halki Kur'ana sa područja Medžlisa Žepče, upriličio prigodna druženja i poslao poruke koje nam donosi mubarek noć Lejletu – l-Mi'radž.
Polaznice halke Kur ‘ana Begov Han sa muallimom Amelisom Kendić uz učenje Kur ‘ana, imale su i druženje. Admira majka Halilović Merjeme počastila je prisutne sa prelijepom tortom za Merjemino stavljanje hidžaba i rođendan. Neka joj hidžab bude kruna koju će s ponosom nositi. Predavanje o Mi’ radžu održala je koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče. Halka Kur ‘ ana bogata i sa mladim polaznicama hvala Allahu dž.š.

Halka Kur’ ana Orčevići
Lejletu – l – Mi'radž obilježile su na poseban način. Organizovale su sa svojom muallimom Nerminom Gazić zajednički iftar povodom mubarek noći. Molim dragog Allaha da.š. da ih obilato nagradi. Amin
Povodom mubarek noći Lejletul-Mi'radža (10. Mart 2021./ 26. Redžeb 1442.) žene halke Kur'ana Mjestova Ravan, sa svojom muallimom Muneverom Jusufović, upriličile su druženje i tako obilježile ovu odabranu noć. Posebna gošća je bila koordinatorica Odjela za brak i porodicu pri Medžlisu Žepče, muallima Munevera Ridžal, koja je uz prigodno predavanje uljepšala ovo druženje i učenje Kur'ana.
Povodom mubarek noći Lejletul-Miradža, žene halke Kur'ana Žepče sa svojim muallimama, organizovale su druženje iza jacije- namaza i tako obilježile ovu odabranu noć. Druženje je počelo učenjem Kur'ana. Nakon toga ženama se obratila muallima Sara Botić gdje je ukratko ispričala o vrijednosti ove noći u Historiji islama, kao i njenoj vrijednosti u našem životu.
Noć Miradža je noć kada je objavljen propis o obavljanju pet dnevnih namaza i prilika da preispitamo svoj namaz. Za naš namaz Poslanik a.s. kaže da je “Miradž (duhovno uzdignuće) muslimana”, a objavljeni su mu i posljednji ajeti sure El-Bekare.
Zatim je muallima Amira Mehmedović odradila radionicu sa ženama, na kojoj je ponukala žene da razmisle o svojim dobrim djelima, svom namazu i sa kojim bi djelom bile ponosne kada bi imale priliku da dožive Miradž.
Svako hairli druženje ima za nagradu kod Gospodara, to sve znamo, a takodjer je lijep osjećaj i znak da činimo nešto dobro za drugog i kada te osobe vrednuju i pokažu svojim lijepim gestama. Zahvaljujemo se na korisnoj hediji koju je naša redovna polaznica halke Mirsada Žunić, kao znak zahvalnosti, poklonila muallimama.

M.R.

CATEGORIES
Share This