KURS ISLAMA BRČKO U ŽEPČU

KURS ISLAMA BRČKO U ŽEPČU

U subotu 10.06.2023. godine u Žepču održana je debata među polaznicima Kursa islama, tačnije između dva grada Brčkog kao gosta i Žepča kao domaćina.

Kada su nam gosti stigli na čelu sa vjeroučiteljima Ramiz-ef. Joldićem i Behijom Kadušić, bili smo pozitivno iznenađeni, jer ih je bilo preko 50, što je veoma pozitivna činjenica, jer i sami dolaze iz manjeg grada.Također ne smijemo zaboraviti i našeg koordinatora profesora Ernada Hadžića kao i glavnog imama Džafer-ef. Gračića koji su mnogo doprinijeli današnjem druženju.

Glavna tema na debati bio je “Genocid u Srebrenici”, a pored toga domaćini su nešto kazali o našem Žepču a i gosti o svom gradu, Brčkom.Obje teme od strane gostiju predstavljale su izuzetno ozbiljne Amina Murguz i Saliha Čačković, te im se i ovim putem zahvaljujemo na tome. Sa druge strane, naši domaćini su također odradili vrhunski posao. Nakon što nam je Lea Bunić predstavila sam naš grad i kazala dosta zanimljivih činjenica, Merjema Sijahović nam je još jednom na dostojanstven način ispričala i pokazala kako ne smijemo zaboraviti našu Srebrenicu. Poslije smo diskutovali na temu “Sprječavanje negiranja genocida” što je zapravo i bila Merjemina prezentacija.

Nakon formalnog dijela krenuli smo da pokažemo našim gostima našu malu ali izuzetno bogatu čaršiju. Posjetili smo šehidsko mezarje u Gornjoj mahali, Ali-begovu džamiju, poznatiju kao Trzansku džamiju te smo usput vidjeli i druge ukrase čaršije. Nakon toga zaputili smo se na ručak i slobodno druženje.

Ovim putem želim da se zahvalim ispred cijelog kolektiva Kursa islama Žepče na nesebičnom zalaganju našeg koordinatora i glavnog imama.

Molim Svemogućeg da nas učvrsti na putu dobročinstva kao i da se u daljnjem našem radu družimo sa omladinom širom naše lijepe Bosne i Hercegovine. Amin!

Kurs islama Žepče

CATEGORIES
Share This