Posjeta Sarajevu

Posjeta Sarajevu

U nedjelju, 15.11.2015. godine, u ranim jutarnjim satima, polaznici Kursa islama iz Žepča krenuli su u posjetu svojim kolegama iz Sarajeva. Cilj posjete bila je planirana debata u okviru pomenutog kursa. Putovanje je bilo ugodno i proteklo je u veseloj i prijatnoj atmosferi.

U Sarajevo smo stigli oko 10 sati. Kurs islama u Sarajevu odvija se u prostorijama Istiqlal džamije na Otoci, a pohađa ga oko 80 srednjoškolaca . U ime domaćina poselamio nas je voditelj Kursa, mr. Abdulgafar ef. Velić, imam Istiqlal džamije, a u ime gostiju obratio se glavni imam MIZ Žepče, h. Izet ef. Efendić.

Aktivnosti  Kursa islama u Sarajevu predstavio Bašović Ismir, jedan od najaktivnijih polaznika.

Izuzetno zapaženu prezentaciju na temu Sudnji dan, imao je Šaćiragić Bulend, a ljepote i znamenitosti Žepča ponosno je predstavila Bašić Elma.

Svi prisutni na poklon su dobili  po primjerak knjige mr. Abdulgafara ef. Velića, „Bošnjaci i Evropa.“

Nakon doručka koji su pripremili vrijedni domaćini, obišli smo prostorije Istiqlal džamije, koja je jedna od najvećih i najljepših u Bosni i Hercegovini. Poslije klanjanja podne-namaza, druženje smo nastavili obilazeći mnoge atraktivne lokacije, kojima se Sarajevo može ponositi.

U prvom redu je nezaobilazna Baščaršija, zatim Vijećnica, BBI Centar, Sarajevo City Centar i mnoge druge znamenitosti našeg glavnog grada.

 

Svome Žepču krenuli smo nakon akšam-namaza. Umorni, ali zadovoljni zbog sklapanja novih prijateljstava.

 

CATEGORIES
Share This