POLAZNICI KURSA ISLAMA NA DEBATNOM DRUŽENJU U KONJICU

POLAZNICI KURSA ISLAMA NA DEBATNOM DRUŽENJU U KONJICU

Svake godine polaznici Kursa islama imaju debatna druženja. Prva debata ove školske godine održala se u Konjicu.
U jutarnjim satima naša vrijedna skupina spremna za nova znanja i prijateljstva, na čelu sa glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem krenula je u Konjic.
Po dolasku u prelijepi hercegovački grad, dočekale su nas naše kolege.
Teme na koje su održana izlaganja bile su: Dan državnosti BiH i Život Muhameda a.s.
Kao gosti, dobili smo priliku da otvorimo debatu, gdje su naše  učenice Lejla Efendić i Amina Alić priredile izlaganje na temu Dana državnosti BiH. Nakon njihovog izlaganja, govor na istu temu održao je učenik iz Konjica, Nedim Džajić.
Razni komentari i podjela iskustava uslijedili su nakon njihovih izlaganja, a nastavak debate bio je na temu Život Muhameda a.s. Sa ovom temom su nas upoznale Medina Mandžuka i Dženisa Ahmetović kao gošće, te Ilma Mujala i Leila Kezo kao domaćini.
Po završetku debate posjetili smo Spomen-sobu i Zavičajni muzej Konjic. Kolege iz Konjica su nas upoznali sa svim važnijim historijskim događajima, ličnostima i činjenicama koje smo mogli vidjeti u Spomen-sobi i muzeju.
Zasluženi ručak i odmor uslijedili su nakon debate gdje su polaznici kursa nastavili svoje druženje sa mnoštvo pozitivne energije, smijeha i radosti.
U poslijepodnevnim satima došlo je vrijeme za kraj našeg druženja, ali ne i naših prijateljstava koje smo sklopili tog dana, što uvijek ističemo kao najljepši dio debata i putovanja.
Zahvaljujemo se polaznicima Kursa islama u Konjicu na predivnom dočeku, druženju i obilascima, te se nadamo da će nas uskoro posjetiti u Žepču.

Amina Alić

CATEGORIES
Share This