DRUŽENJE I TRIBINA SA NEZIM-ef. HALILOVIĆEM U OZIMICI

DRUŽENJE I TRIBINA SA NEZIM-ef. HALILOVIĆEM U OZIMICI

U petak, 21.10.2022. godine, odnosno 25. rebi'u-l-evvela 1444. h.g., poslije akšam-namaza u Društvenom domu u džematu Ozimica, MIZ Žepče, gost predavač na “omladinskoj” tribini bio je Nezim ef. Halilović – muderris, a u okviru naše manifestacije “Tebi, O Allahov poslaniče…”.

Iako Dom u Ozimici, i nije “džamijska” atmosfera, u ovoj mubarek večeri, bio je u potpunosti popunjen vjernicima i vjernicama, što omladinom, što našim starijim džematlijama, koji su ovom tribinom „ugrijali“ svoje duše i srca, slušajući poruke Kur'ana i Suneta o životu i djelu našeg Miljenika, Resulullaha s.a.v.s.

Posebno nas raduje činjenica da je najveći broj prisustnih na tribini bila naša omladina koja je svojim dolaskom uveličala ovu svečanost a tako i opravdala organizaciju ove tribine, upravo na zahtjev omladine.

Naravno da je udjela u ovako dobroj posjećenosti tribini imalo i ime gosta predavača muderrisa Nezim-ef. Halilovića koji je održao vrlo kvalitetno predavanje, a u prilog tome govori činjenica da su prisutni sa velikom pažnjom, sve vrijeme, pratili našeg muderrisa želeći na taj način usvojiti nova saznanja i poruke naše uzvišene vjere i savjete i pouke našeg Poslanika Muhammeda s.a.v.s. Prisutnima se obratio i Harun-ef. Hodžić, koji je govorio o Domovini, našem odnosu prema Domovini, i ljubavi prema Domovini.

Na kraju, uz zahvalnost našem Nezim-ef. Haliloviću i Harun-ef. Hodžiću što su nas počastili svojim prigodnim predavanjima i Džematskom odboru džemata Ozimica, kao i Mreži mladih Ozimica, na lijepom, domaćinskom ambijentu i vrhunski spremljenim kolačima i jelima kojima su nas počastili, upućujemo dovu Uzvišenom Stvoritelju da nam ukabuli sve ibadete, da se smiluje i pomogne muslimane širom svijeta i da nas učvrsti na pravome putu. S posebnim zadovoljstvom smo, u ovom ambijentu, u Domu, u džematu klanjali jaciju-namaz.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This