U SKLOPU MANIFESTACIJE “TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…”

U SKLOPU MANIFESTACIJE “TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…”

REALIZOVAN MEVLUD ZA ŽENE

U sklopu manifestacije “Tebi, o Allahov Poslaniče…”, koja se održava već šestu godinu, Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče je također učestvovao u realizaciji projekta.

Dana 22.10.2022. godine, nakon podne-namaza u džematu Begov Han “Misbah” održan je Mevlud za žene.

Riječi dobrodošlice uputio je imam džemata Begov Han “Misbah” Samed-ef. Okanović.

Samed-ef., je iskoristio priliku te dodijelio zahvalnice hanumama džemata “Misbah”, koje su dale nesebičan doprinos tokom renoviranja džamije i gradnje vakufske kuće i koordinatorici halke Kur'ana Begov Han-Vila, Amelisi Kendić.

Također, uručio je zahvalnice prof. Muneveri Ridžal, koordinatorici Odjela za brak i porodicu MIZ Žepče i muallimi Amiri Mehmedović, koje već dugi niz godina nesebično doprinose na polju afirmacije žena i djevojaka MIZ Žepče.

Učenjem odlomaka iz Kur'ana Časnog, čitanjem tekstova o Allahovom Miljeniku a.s., učenjem ilahija i mevluda, nastojali smo približiti sebi i drugima život i djelo Poslanika a.s.

Predavanje je održala koordinatorica halke Kur'ana Biljevina prof. Saliha Delić.

Prof. Delić je u svom nadahnutom, poučnom i jezgrovitom govoru o Poslaniku a.s. i njegovoj prvoj supruzi h. Hatidži r.a., nastojala približiti njihov međusobni odnos, ljubav i samopoštovanje.

Istakla je nekoliko bitnih savjeta, koje bismo trebali primjenjivati i njima težiti u našim životima.

Afirmisati se u svim segmentima društva, međusobno se uvažavati, imati razumijevanja jednih prema drugima, birati supružnika kome je na prvom mjestu vjera i njeno primjenjivanje i o finansijskoj i emocionalnoj podršci, ističući da nam je potrebnija emocionalna podrška koju uvijek možemo pružiti jedni drugima.

Na samom kraju programa obratio se glavni imam MIZ Žepče Džafer ef. Gračić, koji nas je sve podstakao na primjenjivanje Poslanikovog sunneta, te na borbu sa našim nefsom u vremenu koje je veoma izazovno, naročito za omladinu.

Nakon završetka programa domaćini su počastili džematlijke zajedničkim ručkom, kahvom i kratkim druženjem.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta i da nam upiše u sevap.

Gospodaru, omili nam Allahov govor i Poslanikov sunnet, te nas učini od onih koji će iskreno i ustrajno bdjeti na Tvom putu!

Amin.

Lamija T.

Begov Han, 22.10.2022.godine-

Fotopriča

CATEGORIES
Share This