Zavr¹ena ograda na „©ehidskom mezarju Gornja Mahala“ u Žepču

Zavr¹ena ograda na „©ehidskom mezarju Gornja Mahala“ u Žepču

U petak 18.08.2007. godine zvanično su završeni radovi na postavljanju ograde oko „Šehidskog mezarja Gornja Mahala“ u Žepču. Radove su finansirali „Fond za izradu šehidskih mezarja kantona Sarajevo“ i „Ministarstvo za boračka pitanja ZE-DO kantona“. U vrijeme kada su odobrena sredstva od ZE-DO kantona, na čelu Ministarstva za boračka pitanja bio je gosp. Aziz Brotlija. On se istinski založio da se ovaj projekat uspješno privede kraju. Posebne zasluge za ovaj hairli posao pripadaju Organizaciji porodica šehida i poginulih boraca „Zambak“ iz Žepča, na čelu sa predsjednicom gđom. Nadžidom Tabaković, te predsjedniku SDA, gosp. Nurđehanu Šahinoviću. Nadzorni odbor i Odbor za prijem radova predvodio je ing. Nermin Pašić sa članovima Nurđehanom Šahinovićem i Esadom Maglićem.

Sasvim korektno, kvalitetno i na svestrano zadovoljstvo radove je izvela firma D.o.o. „SARUK“ iz Kladnja, vlasništvo Ademira (Ade) Halilovića.

MIZ-e Žepče, uz dozvolu izgradnje pomenutog projekta, permanentno je bio u kontaktu sa finansijerima i izvođačima. MIZ-e Žepče u ime porodica šehida najtoplije se zahvaljuje „Fondu za izgradnju šehidskih mezarja kantona Sarajevo“, Ministarstvu za boračka pitanja ZE-DO kantona“ i ostalim udruženjima i pojedincima koji su dali svoj doprinos da šehidsko mezarje u Žepču dobije svoj zasluženi oblik i izgled.

CATEGORIES
Share This