U posjeti “JASMIN M” Žepče

U posjeti “JASMIN M” Žepče

Predsjednik IO-a MIZ-e Žepče i glavni imam posjetili su u petak 16.12.2011.g. firmu „Jasmin M“ u Ljeskovici kod Žepča. Firma „Jasmin M“ vlasnika Rašida i Jasmina Malićbegovića je jako uspješna firma, što je rijetkost u ovim vremenima.

 Firma se bavi proizvodnjom, trgovinom i uslugama i zapošljava između 40-50 radnika. Ostvaruje fantastične poslovne rezultate. Svi radnici imaju dobra i redovna primanja i svi su prijavljeni. Velike šumske traktore (Timbeček) separiraju opremaju od glave do pete.

Čelična užad, pumpe, velike gume i još mnogo toga je na njihovom bogatom repertoaru. Firmu uspješno vode otac i sin, Rašid i Jasmin, već dugi niz godina.


Povod naše posjete ovoj firmi i ovim ljudima je to što su oni od velike koristi, ne samo sebi nego i široj društvenoj zajednici a pogotovo Islamskoj zajednici.

Želim samo napomenuti, da se ne zaboravi, da su u podizanju žepačke džamije i zgrade uložili više od 100.000,00 KM (stotinuhiljada KM). Jasmin je jedini vakif lijeve munare na Ferhatpašinoj džamiji. On je ujedno i član Izvršnog odbora MIZ-e Žepče. Više detalja o firmi, njihovoj ponudi i poslovanju pogledajte na www.jasminm.com

                                                             glavni imam Izet ef. Efendić

CATEGORIES
Share This