Večer Kur'ana u Balačićima

Večer Kur'ana u Balačićima

U utorak, 31.12. 2013. godine, u džematu Balačići održano je večer Kur'ana. Veliki broj vjernika prisustvovao je ovom događaju.

Svojim učenjem program su ispunili hafizi, njih šest: Ishak ef. Efendić, Sead ef. Šahinović, Amir ef. Kaknjo, Fahir ef. Arnaut, Ajkunić Husein i Ahmed ef. Muhammed; dvojica karija, Ammar Efendić i Abdullatif Muhammed; te predavač Salih ef. Haušić.

Program je otvorio imam džemata Balačići Zuhdija ef. Ridžal izrazivši dobrodošlicu učačima i džematlijama, a pozdravnu riječ uputio je glavni imam medžlisa Žepče Izet ef. Efendić i tom prilikom ukazao na nekoliko važnih i aktuelnih tema značajnih za džematlije našeg medžlisa. Program je vodio Hamza Ridžal najavljujući učače i citirajući hadise koji govore o vrijednosti učenja Kur'ana.

Vjernici su uživali u milozvučnim tonovima Allahove knjige ispunjeni smirajem i zadovoljstvom kojeg samo Kur'an u vjerniku budi. Program je završen prigodnim predavanjem kojeg je održao Salih ef. Haušić. Veoma odmjereno predavanje, kako u vremenskom tako i u sadržajnom smislu, uveličalo je ovu predivnu večer, a vjernici su imali samo riječi hvale. Na samom kraju, dovu je proučio hafiz Mustafa ef. Efendić, prvi željeznopoljski hafiz i najplodniji živi muhaffiz u Bosni, koji je do sada izveo četrnaest hafiza.

                                                                                                       Zuhdija ef. Ridžal

CATEGORIES
Share This