NOĆ Kadra u Žepču 2016.godine

NOĆ Kadra u Žepču 2016.godine

  U Žepču je, kako tradicija i običaji nalažu, mevludom obilježena Noć Kadra, Noć sudbine i Noć odluke. Noć bolja od hiljadu mjeseci – 27. noć mjeseca ramazana 1437.h.g., odnosno 01.07. 2016. godine. Očekivano, Ferhat pašina džamija već od teravije je bila pretijesna i popunjena do posljednjeg mjesta, te su svi prisutni, u Allahovoj blagodati ugodnog ozračja, sa velikim saburom i pažnjom učestvovali u obilježavanju ove velike noći.
Mevludski program su izveli žepački imami, uz pomoć omladinaca i teravih imama iz ovoga džemata.
Nakon mevludskog programa, glavni imam je predstavio i gosta predavača, ovogodišnjeg teravih-imama Ferhat-pašine džamije, Benjamin ef. Hodžića. Benjamin ef. je ovom prilikom govorio o vrijednostima noći Kadra, ali i o današnjoj krizi muslimanske porodice, sa posebnim akcentom na odnos djece prema roditeljima.
Na kraju, uz molbu dragom Bogu da Benjamin ef. nagradi za ove riječi, ostaje nada i molba Uzvišenom, da nam da snage da sve ove savjete iskoristimo u svom životu, kako bi uistinu od ove velike noći i bili bolji. Takođe, zahvaljujemo „sponzorima“ ovog mevluda, porodicama r.Irfana i Fuada Šečića, koji evo dugi niz godina priređuju mevludski program u povodu Noći Kadra u čaršijskoj džamiji, ovdje u Žepču.  

 

CATEGORIES
Share This