Ulazak u Kur'an u Orčevićima

Ulazak u Kur'an u Orčevićima

U nedjelju 01.04.2007. godine u džematu Orčevići upriličena je svečanost povodom ulaska u Kur'an 21 polaznika mekteba. Polije akšam-namaza uz prisustvo velikog broja džematlija, roditelja, imama iz susjednih džemata, te članova Izvršnog odbora iz Žepča Saliha Ibrića i Jusufa Mujića i člana Sabora IZ BiH za područje Žepča Hdajeta Purka obavljena je ova svečanost.
21 polaznik mekteba položio je svečanu zakletvu da će Kur'an učiti do kraja života.

Gl. imam MIZ-e Žepče obratio se polaznicima i prisutnim roditeljima, srdačno im čestitao na ovom uspjehu naglasivši da je ova svečanost završnica dužeg truda, rada i odricanja imama, polaznika, kao i njihovih roditelja. Članovi IO MIZ-e Žepče dodijelili su polaznicima prigodne poklone u ime Medžlisa. U ime Džematskog odbora poklone je dodijelio mutavelija Zufer Mujetekić. Polaznike su nagradili i darovali sljedeće džematlije: h.Omer Nadžak u svoje i u ime svoje r.supruge Derviše, h. Ibrahim Nadžak, Sead i Aiša Šišić, Fikret Nadžak, Hidajet Gazić, Mujaga Gazić, Džafer Gazić, Umija Tutnjić, Rasema Sinanović, Meho Purak, Pekara Gazić, Haris Sinanović, h.Husein (mlađi) Sinanović i Hidajet Purak, Fejzo-ef. Efendić, Idriz Ridžal. Svi polaznici potpisali su svoju Zakletvu koju su prethodno izgovorili pred svim prisutnim gostima.
Posebo iznenađenje ove svečanosti je neuobičajeni gest polaznika mektebske nastave, a to je prigodan poklon za gl. imama MIZ-e Žepče.
Proučena je dova i time je svečanost završena. U džematu Orčevići od danas Kur'an će učiti sljedeći polaznici: Mubina Tutnjić, Fatima Gazić, Adnan Ibrić, Abdulah Mujetekić, Samed Gazić, Muhamed Derlić, Zekerijah Sinanović, Edhem Sinanović, Duda Sinanović, Belmin Husičić, Samra Sinanović, Amerisa Tutnjić, Munevera Nadžak, Senida Tutnjić, Nisveta Purak, Hatidža Tutnjić, Adisa Mujetekić, Bilal Husičić, Maida Nadžak, Rezija Mujetekić i Zeir Mujetekić.

CATEGORIES
Share This