SLATKO UMRANSKO JUTRO U MEKTEBU BRIŽÐE

SLATKO UMRANSKO JUTRO U MEKTEBU BRIŽÐE

U nedjelju, 29.oktobra, polaznici mekteba Brižđe, priredili su svom Jakub-ef. Hadžiću, ugodno i prijatno iznenađenje. Ovo je samo nastavak, ili svečani završetak onoga što je upravo iz ovoga džemata krenulo u dane ramazanskog bajrama ove 2023. godine. Naime, tada su džematlije Brižđa, svog efendiju, na isti način kao i mekteblije danas, počastile odlaskom na Umru, kao jedan vid zahvale za dugogodišnji rad i zalaganje Jakub-ef. a posebno za zasluge oko izgradnje potpuno novog mesdžida u Brižđu. Nedugo nakon toga, džematlije Jastrebca, odlaskom na Umru, počastile su Hate-hanumu, suprugu Jakub-ef. Njih dvoje su Umru realizovali u protekle dvije sedmice, i evo, povratkom kući i u mekteb, mekteblije su “slatkim programom i iznenađenjem” dočekali svog efendiju.

Jakub-ef. i njegovoj hanumi molimo od Uzvišenog da im primi ibadete, džematlije Brižđa i Jastrebca neka Uzvišeni nagradi svojom nagradom za nijet, ideju i izdvojena novčana sredstva, a mekteblijama želimo da sa svojim efendijom uživaju u blagodatima i ugodnim mektepskim danima. Predivni povodi, predivni trenuci.

Ovim putem, takođe, dovom i zahvalom, naš efendija i njegova hanuma žele svako dobro i džematlijama Brižđa i Jastrebca, a posebno najmlađim – djeci mekteba.

T.I.

CATEGORIES
Share This