MREŽA MLADIH DŽEMATA BILJEVINA – gost predavač – prof. dr. Šefik Kurdić

MREŽA MLADIH DŽEMATA BILJEVINA – gost predavač – prof. dr. Šefik Kurdić

U petak, 6.1.2023. godine, nakon jacije-namaza, u džamiji u džematu Biljevina, u organizaciji MM džemata Biljevina i uz koordinaciju sa MIZ Žepče, upriličeno je druženje sa prof. dr. Šefikom Kurdićem. Dr. Šefik Kurdić je čovjek visokih moralnih načela, živa i hodajuća enciklopedija islamskog znanja te specijalist za hadisku nauku. Njegova predavanja odišu jednostavnošću, zanimljivošću i korisnim savjetima i preporukama za sretniji i uspješniji život, a sve u skladu sa vjerom. Vrlo je rado viđen i slušan gost i predavač širom Bosne i Hercegovine i u dijaspori.

Izuzetna posjećenost i dobrodošlica gostu i gostima, krasile su ovu predivnu noć i druženje. Džamija je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Uz čestitke na odličnoj organizaciji i dobrodošlici, želimo se zahvaliti gostu na dolasku i izuzetnom predavanju. Uvodničar je bio glavni imam MIZ Žepče, Džafer ef. Gračić.

A kakvog gosta je ugostio džemat Biljevina i MIZ Žepče – pogledajte na sljedećem linku https://bs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0efik_Kurdi%C4%87

Slijede nove aktivnosti MM MIZ Žepče o čemu ćemo na vrijeme obavještavati i pozivati.

T. Irdin

CATEGORIES
Share This