PRVI ŽENSKI ODBOJKAŠKI TURNIR MEKTEBA MIZ ŽEPČE

PRVI ŽENSKI ODBOJKAŠKI TURNIR MEKTEBA MIZ ŽEPČE

Na prvom odbojkaškom turniru polaznika mekteba (djevojčice) MIZ Žepče, a u sklopu manifestacije “Tebi, O Allahov poslaniče…”, kojom MIZ Žepče obilježava rođenje Muhammeda a.s. i mjesec rebiu-l-evvel, održanom u nedjelju, 14.10.2023. godine u sali škole u Begov Hanu, učešće je uzelo 13 ekipa, koje su igrale po sistemu eliminacije. Turnir je otvoren tekbirima i uvodnim obraćanjem glavnog imama Džefer ef. Gračića. Glavni imam je izveo i početni udarac!

U završnicu turnira plasirale su se ekipe: Ozimica, Begov Han, i ekipa Jastrebac-Brižđe. Nakon razigravanja, došlo se do konačnog plasmana kako slijedi:

3. mjesto ekipa mekteba Jastrebac-Brižđe, imam Jakub-ef. Hadžić

2. mjesto ekipa mekteba Ozimica, imam Fadil-ef. Imamović

1. mjesto ekipa mekteba Begov Han, imam Salih-ef. Kamerić.

Po završetku turnira, u ime glavnog imama Džafer-ef. Gračića, domaćin Salih-ef. Kamerić uručio je novčane nagrade, priznanja, zahvalnice. Titula najboljeg igrača turnira pripala je igraču ekipe iz Ozimice, Ineli Hadžić. Na kraju svim ekipama, svim igračima i njihovim imamima čestitamo i zahvaljujemo na fer i korektnom ponašanju. Posebno hvala upravi škole “Begov Han” na ustupljenim prostorijama.

T.Irdin

CATEGORIES
Share This