PREDRAMAZANSKI KONCERT

PREDRAMAZANSKI KONCERT

Medžlis IZ-e Žepče je ove godine po prvi puta organizovao predramazanski koncert pod nazivom „U susret ramazanu“. Koncert je održan 08.09.2007.g. u sali Doma kulture u Žepču sa početkom u 20 h. . Kompletan program izveli su članovi K.Z.B. „Preporod“ iz Srebrenika.

Više od 70 članova KUD-a, hora i drugih sekcija doputovalo je u Žepče u predvečerje ovoga dana. Zurlama i bubnjevima oglasili su svoj dolazak i najavili obilazak spomen sobe i šehidkog mezarja u Gornjoj Mahali u Žepču.
 Po završetku ove posjete, učesnici programa su izvršili posljednje probe a vođstvo je posjetilo MIZ-e Žepče.
Domaćini su im  bili predsjednik  MIZ-e Žepče gosp. Armin Beća i glavni imam Izet ef. Efendić. Gosti su razgledali Ferhatpašinu džamiju, omladinske prostorije i kompletan kompleks Ferhatpašine džamije u Žepču.

Predstava je počela učenjem Kur'ana. Ašere je proučio Senad ef. Mujić. Sala je bila puna i prepuna. Mnogobrojni posjetioci uživali su gledajući izvođenje narodnih igara, slušajući sevdalinke, sazlije i zurlaše. Bilo je lijepih ilahija i recitacija. Voditeljica Anela sjajno je vodila program . sve u svemu bilo je to jedno lijepo predramazansko sijelo u Žepču.

Gostima smo pripremili skromnu večeru u našem restoranu „Mala trzna“ a tom prilikom smo im uručili skromne hedije. Vođstvo ove grupe sačinjavali su predstavnici KZB-a „Preporod“, predstavnici S.O. i predstavnici MIZ-e Srebrenik.

Na kraju da kažemo da je glavni „krivac“ za ovo lijepo predramazansko druženje bila gospođa Zemira Mujčić, koja je sa svojim KUD-vom „Slovo o Žepču“ uspostavila i dogovorila ovu saradnju.

CATEGORIES
Share This