Polaznici Kursa islama u posjeti kolegama iz Bihaća

Polaznici Kursa islama u posjeti kolegama iz Bihaća

U subotu, 19.03.2022. godine, polaznici Kursa islama iz Žepča, krenuli sa na debatu sa svojim kolegama iz Bihaća. Krenulo se u prijepodnevnim satima. Put je protekao u veseloj atmosferi, bez ikakvih problema. Pauzu smo  napravili u Kozarcu, radi obavljanja podne i ikindije-namaza. Putem smo uživali u ljepoti i čistoći krajiških pejzaža. U Bihać smo stigli u kasnim popodnevnim satima. Tamo nas je dočekao naš Žepčak, Nermin Efendić, koji dugi niz godina živi i radi u Bihaću. Nakon ručka i odmora, Nermin nas je upoznao sa nekim od znamenitosti Bihaća. Posebno nas se dojmila džamija Fethija. Nakon jacije-namaza, krenuli smo prema našim internatima, kako bismo se odmorili i pripremili za debatu.

Debata se održala u zgradi  IPF-a, gdje smo došli u jutarnjim satima. Tamo nas je sa svojim polaznicima Kursa islama, dočekao ljubazni Senaid Haskić. Nakon kratkog upoznavanja, učenicima su se obratili voditelji Kursa Islama, Senaid Haskić i Ernad Hadžić, govoreći o važnosti učenja, nauke i obrazovanja.  Moramo pohvaliti izuzetnu ozbiljnost i odgovornost u pripremanju i prezentovanju tema, koju su pokazale Adna Kulašin, Belma Efendić i Nejra Malićbegović. Po završetku debate, prešli smo u restoran, gdje su naši vrijedni domaćini pripremili doručak za sve učesnike. Poslije doručka, posjetili smo Gradsku džamiju u Bihaću, gdje smo zajednički klanjali podne-namaz. Naše druženje smo nastavili šetnjom kroz grad, koju je naša omladina iskoristila u upoznavanju i stvaranju novih prijateljstava. Domaćinima smo zahvalili na gostoprimstvu i pozvali ih u uzvratnu posjetu.

Našem Žepču krenuli smo umorni, ali radosni što smo bogatiji za nekoliko vrijednih prijatelja.

Na kraju se želimo zahvaliti Medžlisu IZ-e Žepče na čelu sa glavnim imamom Džaferom ef. Gračićem, što su nam omogućili odlazak na ovu debatu. Nerminu Efendiću zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i osiguranju smještaja za našu omladinu. Molimo Allaha dž.š. da našu omladinu učvrsti na putu islama i stjecanja znanja!

Koordinator kursa:

Ernad Hadžić

CATEGORIES
Share This