Žepački “Kurs Islama” kod kolega u Banovićima

Žepački “Kurs Islama” kod kolega u Banovićima

U nedjelju, 13.11.2016. godine, polaznici Kursa islama MIZ-e Žepče krenuli su u posjetu svojim vršnjacima iz Banovića. Polazak je planiran u 9 sati iz Preka. Odgovorni kao i uvijek, svi polaznici Kursa prije devet sati bili su na autobuskoj stanici. Putovali smo nama najbližim putem, preko Zavidovića. U Banovićima nas je dočekao koordinator Kursa islama, prof. Elvedin Omerović. Planiranu debatu održali smo u sali Rudarskog doma. Nakon uvodnog upoznavanja i obraćanja prof. Omerovića, prisutne je poselamio i održao kratki govor glavni imam MIZ-e Žepče, h. Izet ef. Efendić.

Izlaganje na temu „Bog je Vlasnik svega“ održale su Almina Alispahić i Amra Turanović, učenice trećeg razreda Banovićke gimnazije. Nakon njih, na istu temu su izlagale naše maturantice i gimnazijalke, Džemila Badnjar i Ajla Efendić. Moramo pohvaliti odlično pripremljenu  multimedijalnu prezentaciju od strane ovih vrijednih učenica.

Poslije kraće diskusije, Eldin Džinić je prezentacijom predstavio ljepote Žepča. Svi debatanti nagrađeni su gromoglasnim aplauzom. Uslijedio je doručak koji su pripremili naši  domaćini. Nakon doručka, učenici su imali slobodno vrijeme koje su iskoristili za upoznavanje grada. Našem Žepču krenuli smo oko ikindije.

 

Domaćini su nas ispratili, a mi smo im zahvalili na gostoprimstvu i pozvail ih u još jednu uzvratnu posjetu.

 

                              Ernad Hadžić

CATEGORIES
Share This