POLAZNICI KURSA ISLAMA SVEČANO OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI U ZENICI

POLAZNICI KURSA ISLAMA SVEČANO OBILJEŽILI DAN DRŽAVNOSTI U ZENICI

U subotu, 25. novembra 2023. godine, polaznici Kursa islama iz Žepča, Zenice i Bihaća sastali su se u Zenici kako bi debatom obilježili Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Druženje je počelo u prelijepim prostorijama impozantnog Islamskog centra „Sultan Ahmed“.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, Adnan Kadić je održao nadahnuto predavanje o izazovima kroz koje je prolazila naša domovina kroz historiju. Ilda Ahmić i Eldar Delić pripremili su prezentaciju kojom su naglasili važnost obilježavanja ovog praznika. Lijepa novost bio je edukativni kviz pomoću kojeg su polaznici Kursa islama mogli provjeriti znanje o historiji Bosne i Hercegovine. Gosti iz Bihaća su za najuspješnije takmičare pripremili lijepe i korisne nagrade, u vidu tri knjige.

Ostatak dana omladina je iskoristila za upoznavanje i druženje, vodeći se ajetom: „A vjernici i vjernice su prijatelj jedni drugima: traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju, i namaz obavljaju i zekat daju, i Allahu i Poslaniku Njegovu se pokoravaju. To su oni kojima će se Allah sigurno smilovati. Allah je doista Silan i Mudar.“ (Sura Et-Tewba – Pokajanje, 71. ajet)

Polaznici Kursa islama žele Vam sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

E. Omerović/E.Hadžić

CATEGORIES
Share This