MIZ Žepče domaćin takmičenju “Beskrajna svjetlost-Muhammed a.s.”

MIZ Žepče domaćin takmičenju “Beskrajna svjetlost-Muhammed a.s.”

Dana 15. marta 2014. godine, odžano je takmičenje koje je organizirala Vjerskoprosvjetna  služba Rijaseta IZ u BiH, znanje o životopisu posljednjeg Božijeg Poslanika, a.s. prema knjizi Fethullaha Gulena, „Beskrajna svjetlost – Muhamed a.s.“ – iz predmeta Islamska vjeronauka. Domaćin takmičenja za medžlise Žepče, Zavidovići i Maglaj bio je Medžlis Žepče, a isto je održano u prostorijama SMŠ „Žepče“ u Žepču.
 

Prigodan program pripremili su učenici naše škole, Ašir Mehmedović i Sezahija Muslić, dok je svoje voditeljske sposobnosti pokazala gimnazijalka Ajla Ćatić.

Supervizor takmičenja bio je glavni imam žepačkog medžlisa h.Izet ef. Efendić, koji je u ime organizatora poselamio goste i takmičarima dao detaljne upute vezane za izradu testa. Takmičarski dio programa počeo je tačno u 10:05 sati, a završio u 11:00 sati. Takmičenju je pristupilo 44 učenika srednjih škola sa prostora već pomenuta tri medžlisa. Nakon takmičenja učenici su otišli u obilazak Žepča i zasluženi ručak u restoran „Mala Trzna“.

Dok su učenici ručali, komisija sastavljena od vjeroučitelja i supervizora pregledala je radove kako bi dobili pobjednika. Treba napomenuti da je nagrada za osvojena prva mjesta besplatno putovanje u Istanbul za 40 najboljih učenika u BiH i njihove profesore u sponzorstvu turističke agencije „Fidan“.
 

Takmičenje se istovremeno održavalo na 19 lokacija u BiH. Nakon detaljne analize šifriranih radova komisija je doblia najbolje radove, odnosno pobjednika takmičenja. Rezultati su sljedeći;
1. mjesto – Okanović Hasan, SMŠ „Žepče“ – prof. Ernad Hadžić

2. mjesto – Bećirović Saliha, SMŠ "Žepče" – prof. Suljo Grabus
3. mjesto – Jašić Amel, SMŠ Maglaj – prof. Alema Purković

Iskrene čestitke najboljima !

                                                          prof. Ernad Hadžić

CATEGORIES
Share This