Ispiti u Balačićima i G.Golubinji

Ispiti u Balačićima i G.Golubinji

18.06.2005.g. u subotu sa početkom u 9,30 h održani su ispiti polaznika mektebske nastave u džematu Balačići.Na ispitima je bilo prisutno 128 polaznika a odsutno 12 polaznika mektebske nastave. Prolazna ocjena za ovaj mekteb je 5 (odličan uspjeh). Medžlis IZ-e žepče nagradio je pet najboljih po grupama:

  1. Mujić Meho
  2. Efendić Redžo
  3. Mujić Merima
  4. Mujić Selma
  5. Efendić Ajdin

Polaznici mekteba Balačići na ispitima

Džematski odbor počastio je sve prisutne polaznike mekteba na ispitima sa čokoladom a pekara „Gazić“ za sve prisutne podijelila je krofne.

Mnogobrojni roditelji i džematlije pratili su tok ispita

Imam u ovom džematu je Zuhdija ef. Ridžal, koji je u 2004.g. proglašen za najboljeg muallima na području Rijaseta IZ-e. Tim povodom medžlis IZ-e Žepče je kao nagradu za polaznike ovog mekteba organizovao jednodnevni izlet na Bistričak. Polaznici mekteba Balačići su  dan poslije ispita, u nedjelju 19.06.2005.g. sa svojim muallimom, Zuhdijom ef. Ridžalom, proveli prelijep dan na odmaralištu u Bitričaku.

           

Istog dana, 18.06.2005. poslije podne namaza održani su ispiti u džematu Gornja Golubinja. Na ispitima je bilo prisutno 29 polaznika od ukupno upisanih 37. Polaznici ovog mekteba dobili su ocjenu 3 (dobar uspjeh). Pet najboljih, koji su nagrađeni od medžlisa su:

  1. Mujčić Amila,
  2. Šćulić Zemira,
  3. Aličković Sadin,
  4. Šćulić Mersudin,
  5. Prasko Ajidin.

Džematski odbor počastio je sve prisutne na ispitima čokoladom. Imam u ovom džematu je Fejzo ef. Efendić.

CATEGORIES
Share This