Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

U srijedu 25.04.2007. godine u OŠ "Alija Nametak" u Begov Hanu održano je općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za polaznike 5., 6. i 7. razreda. Takmičenju su pristupili pobjednici svih pomenutih razreda iz svih osnovnih škola sa područja općine Žepče.
Komisija u sastvau Suljo-ef. Grabus, Irdin-ef. Tutnjić i Amer-ef. Ahmić obavila je testiranje i saopćila sljedeće rezultate. Za pete razrede prvo mjesto osvojila je Selima Kadić iz Begov Hana, drugo Zerina Avdić iz Ozimice i treće Amera Kadić iz Begov Hana. Za šeste razrede prvo mjesto osvojio je Haris Osmanović iz Žepča, drugo Alija Bajrić iz Begov Hana, a treće mjesto Amina Derlić iz Željeznog Polja. Za sedme razrede prvo mjesto osvojio je Bilal Efendić iz Željeznog Polja, drugo Senaid Tutnjić iz Željeznog Polja i treće Emrah Gačić iz Begov Hana. Vjeroučitelji čija djeca su osvojila neko od prva 3 mjesta su Munevera Ridžal, Begov Han, Muhamed Jusufović Željezno Polje, Alaudin Efendić Žepče i Ernad Hadžić Ozimica.

MIZ-e Žepče nagradio je sve učesnike sa jednom lijepom knjigom, a novčanom nagradom nagrađeni su pobjednici od 1. do 3. mjesta. Svim učesnicima, pobjednicima i vjeroučiteljima čestitke je uputio gl. imam IZet-ef. Efendić.
Na nivou muftiluka zastupaće nas Selima Kadić, Zerina Avdić, Haris Osmanović, Alija Bajrić, Bilal Efendić i Senaid Tutnjić.

CATEGORIES
Share This