Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović na seminaru sa imamima i vjeroučiteljima u Žepču

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović na seminaru sa imamima i vjeroučiteljima u Žepču

U utorak, 25.03.2008.g. muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je redovnom sastanku imama MIZ-e Žepče. Sastanak je počeo redovnim učenjem Kur'ana, koji je ovog puta učio imam iz džemata Ozimica, Fadil ef. Imamović.

 

 

Glavni imam MIZ-e Žepče, Izet-ef. Efendić poselamio je muftiju i sve prisutne imame a potom kroz drugu tačku dnevnog reda informisao imame o zaključcima 86. redovne sjednice savjeta muftiluka zeničkog. Po završetku planiranih tačaka dnevnog reda, imamima se obratio muftija zenički mr. Ejub-ef. Dautović. U svojoj besjedi muftija je još jednom ukazao na svu ozbiljnost i važnost imamskog, muallimskog i hatibskog poziva. Informisao je imame o stanju u IZ-a na našem muftiluku ali i u cijeloj BiH. Posebno je istakao važnost jedinstva, kako kod imama tako i kod svih pripadnika IZ-e.

 

 

Poslije podne-namaza, muftija je takođe imao sastanak sa vjeroučitejima sa područja MIZ-e Žepče. Vjeroučitelji su referisali o stanju vjeronauke u njihovim školama. Uglavnom svi su istakli da većih problema, u izvođenju vjeronauke u školama na našem području nema. Kao najveći problem istaknut je neriješen status pauze za vrijeme džuma-namaza, pogotovo u srednjoj školi u Žepču. Muftija je u svom obraćanju poručio vjeroučiteljima da je vjeronauka u školama velika stvar, ali da status tog predmeta će uveliko zavisiti od njihovog odnosa prema tom poslu.

 

 

CATEGORIES
Share This