MIZ Žepče ove, 2014. godine, ispraća 7 hadžija

MIZ Žepče ove, 2014. godine, ispraća 7 hadžija

Ove godine iz Bosne i Hercegovine u organizaciji Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Saudijsku Arabiju radi obavljanja hadžskih obreda putuje 1.225 hadžija. 

Prva grupa će krenuti u subotu, 20. septembra, letom sa Aerodroma Sarajevo, dok će preostale hadžije krenuti letovima 21. i 22. , po dva leta, te 23. septembra. 

Ured Rijaseta za hadž, Ambasada Kraljevine Saudijske Arabije i Centar za lično i profesionalno usavršavanje, proteklih dana su organizirali seminar pod nazivom „Uzmite od mene vaše hadžske obrede“, a koji je organiziran za ovogodišnje vodiče hadžija i ljekarski tim koji će biti zadužen za praćenje zdravstvenog stanja hadžija tokom hadža. 

Na seminaru su govorili rukovodilac Ureda za hadž, Nezim Halilović Muderis, zatim ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Eid bin Mohammad Al-Thaqafi, muftija sarajevski dr. Enes ef. Ljevaković, ataše za vjerska pitanja pri ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije Abdulmayid Al-Ghayth te Rasim Brković i Muhamed Jusić. 

Tokom seminara ovogodišnji vodiči su upoznati sa tehničkim dijelom organizacije odlaska na hadž kao i sa svojim predstojećim obavezama na ovom blagoslovljenom putovanju. 

Također su proteklih dana održani i edukativno-pripremni seminari za hadžije sa područja svih muftiluka u BiH, čime su završene i pripreme hadžija za obavljanje pete islamske dužnosti.

Ove godine, MIZ Žepče ispraća 7 hažija, a to su;
1. Ađul Tutnjić – džemat Begov Han
2. Zulfo i Sifeta Tutnjić – džemat Žepče
3. Husnija Hodžić – džemat Ozimica
4. Ahmed ef. Muhammed – džemat orčevići
5. Fatima Mujić – džemat Mjestova Ravan
6. Sulejmen Delić – džemat Žepče

U subotu 13. 09. 2014. godine poslije podne-namaza u čaršijskoj džamiji u Žepču, proučena je Ikrar – dova za ovogodišnje hadžije iz džemata Žepče.

CATEGORIES
Share This