Mevludom obilježen rođendan Muhammeda a.s.

Mevludom obilježen rođendan Muhammeda a.s.

Rođendan našeg poslanika Muhammeda a.s., svečano je obilježen i u Žepču, tačnije u Ferhat-pašinoj džamiji, 12. rebiul-ewela 1438.h.g, odnosno 12.12.2016.godine. Na ovaj dan, već decenijama, nakon podne-namaza, porodica Maglić, priređuje mevlud, u znak sjećanja na dan rođenja, našeg uzora u svemu, našeg poslanika Muhammeda, neka je na njega Allahov mir i spas. Ovom pozivu, ovom velikom danu, odazvao se veliki broj naših vjernika, koji su došli da se zahvale Allahu dž.š. na rođenju našeg poslanika.
Predavač na mevludu, bio je imam Ferhat-pašine džamije, mr. Benjamin ef. Hodžić.
Mevludski program je izveden besprijekorno, a izveli su ga imami MIZ-e Žepče. 
Važno je napomenuti da je program bio u potpunosti posvećen životu Muhammeda a.s, što su prisutni sa oduševljenjem propratili, te, po završetku programa, čestitali imamima.
Benjamin ef. je govorio ovom prilikom o našem poslaniku kao našem uzoru u svemu, u svjetlu kur'ana i hadisa, sa posebnim osvrtom na stanje prije poslanika, stanje za vrijeme poslanika, i stanje danas.
Naveo je i nekoliko primjera iz samog života našeg “uzora”.

Na kraju, ostaje da se zahvalimo Allahu dž.š. koji nam je dao snagu da dođemo i prisustvujemo ovom velikom događaju, da ga zamolimo da obraduje sve one koji su preselili na Ahiret iz porodice Maglić, i neka nam da snage i razuma kako bi nam naš poslanik bio uzor u što više životnih situacija i trenutaka, kako bi život poslanika ušao u mnoge sfere naših života i naše svakodnevnice, te da budemo u okrilju Allahove milosti i šefa'ata Allahovog miljenika. 

                                                                                       I.Tutnjić

CATEGORIES
Share This