Aktivizam žena MIZ Žepče – posjeta Goraždu

Aktivizam žena MIZ Žepče – posjeta Goraždu

Iako vrijeme nije bilo naklonjeno putovanju, Aktivizam žena MIZ Žepče, 07.10.2017., godine organizirao je posjetu Goraždu. Tokom putovanja posjetile su “Istiklal” džamiju u Sarajevu. Ispred “Kajseri” džamije dočekala ih je koordinatorica Odjela za brak i porodicu MIZ Goražde Melisa Kurtić. Ulazak u “Kajseri” džamiju izazvao je oduševljenje i divljenje.

Poslije podne namaza obratio im se imam džamije hfz. Harun ef. Efendić poželivši im dobrodošlicu. Prisutne je upoznao o “Kajseri” džamiji, toku njene gradnje i njenoj važnosti za grad Goražde. Naglasio je aktivnosti koje se provode u džamiji i Islamskom centru koji je u sklopu džamije. Podne-namazu i obraćanju imama džamije prisustvovale su i  žene MIZ Breza.

Nakon obraćanja hafiza Efendića uslijedilo je druženje žena u Islamskom centru. Druženje je svojim prisustvom obogatila muftinica Hajra Pitić koja je poželjela ugodan boravak ženama. Koordinatorica muftijstva Goražde obratila se sa nekoliko riječi ukazavši na važnost Odjela za brak i porodicu.

Prije povratka kući uslijedio je obilazak grada i posjeta Muzejsko-memorijalnom centru Goražde u Rorovima.

Zadovoljne posjetom vratile su se svojim kućama noseći svaka svoju priču o herojskim ženama u herojskom gradu. Da ih Allah dž.š. nagradi za izuzetnu ljubaznot, gostoprimstvo, srdačnost…

 

                                                        Koordinatorica Aktivizma  žena  MIZ Žepče

                                                                  Munevera Ridžal

CATEGORIES
Share This