“Zajedno ka ljepšoj budućnosti”-projekat Asocijacije žena MIZ Žepče

“Zajedno ka ljepšoj budućnosti”-projekat Asocijacije žena MIZ Žepče

Riječ je o projektu koji podržava Ekumenska inicijativa žena Omiš – Hrvatska, a čiji je cilj približavanje žena različitih religija i upoznavanje sa njihovom kulturom i običajima. 
Na prvoj radionici u Žepču, žene iz sve tri religije sa područja naše općine, imale su priliku da se zajedno druže i razmjenjuju mišljenje o ostalim religijama, a također su se upoznale i sa tradicijskim običajima koji su karakteristični za svaku religiju. 
Inače, projekat „Zajedno ka ljepšoj budućnosti – Izgradnja mira i pomirenja“ polaznicama ove radionice je predstavila Amira Mehmedović ispred Asocijacije žena MIZ-e Žepče, a podršku projektu je dao i član Odbora za međureligijsku saradnju i glavni imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić, nakon čega je o mevludu, Rođendanu Muhammeda a.s. govorila predsjednica Asocijacije žena MIZ-e Žepče.
Polaznice radionice su imale priliku da se druže i kroz izradu podmetača decoupage tehnikom, tokom koje su spojile ugodno s korisnim, te su tako još više produbile međusobne odnose. 
Idući sastanak i priliku za nastavak druženja i upoznavanja, polaznice će imati 22.12., za kada je zakazana naredna radionica tokom koje će polaznice učiti o običajima proslave katoličkog Božića, a također će biti upriličeno i predavanje na temu „Ljubav prema Bogu i bližnjemu kao put dijaloga“ koje će održati Božana Ivelić – Katava, stručna savjetnica MRV BiH.

                                                                                                                www.zepce.ba / miz žepče

CATEGORIES
Share This