Klanjana prva džuma u Ali-begovoj (Trzanskoj) džamiji u Žepču

Klanjana prva džuma u Ali-begovoj (Trzanskoj) džamiji u Žepču

U petak 02. juna 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović boravio je u zvaničnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Žepče. U okviru posjete Medžlisu IZ Žepče muftija je klanjao džuma-namaz u Ali-begovoj (Trzanskoj) džamiji, čija je rekonstrukcija završena i u kojoj se klanjala prva džuma nakon 24 godine.

Nakon uvodne riječi glavnog imama Izet ef. Efendića i hutbe koju je održao hfz. Amir ef. Nedimović, muftija zenički klanjao je džuma-namaz, a nakon džuma-namaza obratio se prisutnim vjernicima.

Muftija je u svojoj besjedi, između ostaloga, ukazao na blagodati ramazana i džemata, ističući da postom izražavamo svoju bogobojaznost i zahvalnost Uzvišenom Allahu, dž.š., na daru Kur’ana i Sunneta Poslanika Muhammeda, s.a.v.s., a džematom jačamo međusobne odnose i čuvamo džematsko jedinstvo.   

Također, muftija se nakon džuma-namaza susreo sa ministrom u Vladi ZE-DO kantona gosp. Nurđehanom Šahinovićem, predsjednikom IO MIZ Žepče gosp. Arminom Bećom i predsjednikom građevinskog odbora za rekonstrukciju Trzanske džamije gosp. Mustafom Čauševićem.

CATEGORIES
Share This