Džemat Begov Han – Održana završna mektebska svečanost

Džemat Begov Han – Održana završna mektebska svečanost

U nedjelju 20.06.2021. godine u sportskoj dvorani O.Š. Begov Han nakon akšam-namaza održana je džematska svečanost u povodu završetka mektebske godine u sklopu koje je promovisano 47 novih učača Kur'ana iz protekle dvije godine. To su učenici iz mekteba Begov Han, Pepelarska Rijeka, Begovina, Misbah i Dubac-Polje.

Nakod uvodnog ašareta i proučene ilahije koju je izveo hor mekteba Begov Han dodijeljene su diplome za učenike devetih razreda koji su uspješno završili mektebsku pouku, te posebne diplome za postignute rezultate u učenju, ponašanju i mektebskim takmičenjima tokom pohađanja mektebske pouke pod nazivom „Ponos mekteba“ za Memčić (Sulejman) Nejru iz mekteba Misbah te Kadić (Izudin) Hannu iz mekteba Begov Han.

Vrhunac manifestacije bilo je svečano polaganje zakletve novih učača Kur'ana pred glavnim imamom i prisutnim roditeljima i džematlijama.

Nakon polaganja zakletve prigodnim predavanjem prisutnima se obratio glavni imam Džafer ef. Gračić posebno ukazujući na obavezu ispunjenja izrečene zakletve te važnost i veličinu ovog događaja, kao i važnost mektebskog odgoja i obrazovanja uopće.

Nakon predavanja Džafer ef. proučena je dova čime je program i završen. Ovom manifestacijom je i zvanično završena mektebska 2020./2021.godina.

Za ovu priliku, obezbijeđeni su pokloni za sve upisane polaznike mekteba  te po primjerak Kur’ana i 10KM za svakog novog učača i tekst svečane zakletve sa datumom ove velike svečanosti.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ove manifestacije.

Neka Allah Uzvišeni nagradi svakoga prema nijetu njegovom. Amin

CATEGORIES
Share This