Delegacija Medžlisa u posjeti predsjedavajućem OV Žepče

Delegacija Medžlisa u posjeti predsjedavajućem OV Žepče

Delegacija MIZ-e Žepče, u petak je, 22.04.2011.godine, posjetila i razgovarala sa predsjedavajućim Općinskog vijeća Žepče, gosp. Muhamedom Jusufovićem. Delagaciju MIZ-e, činili su glavni imam h.Izet ef. Efendić, predsjednik I.O. MIZ-e Žepče gosp. Armin Beća i predsjednik Džematskog odbora Žepče, gosp. Džemal Moranjkić. Razgovoru je ispred općine Žepče, pored predsjedavajućeg Jusufovića, prisustvovao i općinski sekretar za privredu i finansije, gosp. Namik Malićbegović. Na dnevnom redu zvanične posjete, između ostalog, razgovaralo se i o problemu uređenja (postavljanja ograde) mezarja u Preku, te sređivanju imovinsko-pravnih odnosa za mezarje kod bivše "Galanterije".

Inače, kada je u pitanju postavljanje ograde na mezarju u Preku, a nakon potpunog uređenja mezarja na Trzni i iznad željezničke stanice, akcija uređenja je pokrenuta još prošle godine, a ukupna vrijednost projekta, koga zajedno vode I.O. MIZ-e Žepče i Dž.O. Žepče, iznosi preko 60 000 KM. Do sada je urađeno i isfinansirano 50% projekta. Slične aktivnosti na redu su i kada je u pitanju uređenje mezarja kod bivše "Galanterije", ali tek nakon sređivanja imovinsko-pravnih odnosa, o čemu je upravo, i bilo riječi u općini Žepče.

Predsjedavajući vijeća i općinski sekretar za privredu i finansije, izrazili su potporu projektima koje vodi MIZ-e Žepče, i izrazili želju i potrebu da se sva tekuća i neriješena pitanja riješe brzo i uspješno, te su, u tom pogledu, obećali i pomoć Općine Žepče.

CATEGORIES
Share This