Delegacija Medžlisa u posjeti gosp. Kasimu Badnjaru

Delegacija Medžlisa u posjeti gosp. Kasimu Badnjaru

U petak, 22.04.2011.godine, delegacija MIZ-e Žepče, posjetila je člana I.O. MIZ-e Žepče i posebnog vakifa, gosp. Kasima Badnjara, u sjedištu njegove firme "Prograd" u Donjoj Golubinji. U delegaciji su bili glavni imam MIZ-e Žepče h.Izet ef. Efendić, predsjednik I.O. MIZ-e Žepče gosp. Armin Beća i član I.O. MIZ-e Žepče, h. Ćazim Huskić. Posjeta je upriličena povodom izlaska iz bolnice gosp. Badnjara, koji je u proteklom periodu imao zdravstvenih problema, od kojih se sada, hvala Allahu dž.š., uspješno oporavlja. Kada je u pitanju angažman gosp. Badnjara u MIZ-e Žepče, navest ćemo samo neke detalje, npr; gosp. Badnjar je već treći mandat posebno aktivan član I.O. MIZ-e Žepče, njegova firma "Prograd" bila je izvođač radova na rekonstrukciji i izgradnji Ferhat-pašine džamije i stambeno-poslovne zgrade MIZ-e Žepče, a kao što smo već rekli, Kasim je i posebni vakif MIZ-e Žepče, što se postiže posebnim materijalnim doprinosima u korist IZ-e.

Već smo kazali i to, da je Kasim vlasnik i veoma ugledne i uspješne građevinske firme "Prograd" sa sjedištem u Donjoj Golubinji. Firma je osnovana 1996.godine, i tada, u iznajmljenoj garaži, zapošljavala je 4-5 radnika. Danas je to respektabilna firma, koja izvodi radove kako u BiH, tako i u zemljama EU, i trenutno zapošljava preko 100 radnika. Pored građevinskih radova, "Prograd" proizvodi kvalitetnu i po evropskim standardima dizajniranu drvenu stolariju.
I.O. MIZ-e Žepče, upućuje dovu uzvišenom Allahu dž.š. i želi uspješan oporavak gosp. Badnjaru, kao i nastavak uspješnog poslovanja kako na domaćem, tako i na inostranom tržištu.

CATEGORIES
Share This