Aktivnosti OK – Kviz općeg znanja

Aktivnosti OK – Kviz općeg znanja

U organizaciji OK pri MIZ-e Žepče, te u koordinaciji sa koordinatorom EPM pri MIZ-e Žepče, kao nastavak već uveliko započetih ramazanskih aktivnosti, u prostorijama MIZ-e Žepče, 03.08.2012.godine, nakon teravih namaza, održan je Kviz općeg znanja. Na kviz se prijavilo ukupno 16 takmičara, koji su podijeljeni u 4 takmičarske ekipe, i koji su odgovarali na pitanja iz oblasti sporta, historije, islama, biologije, geografije, bosanskog jezika i književnosti…

Da bi sve proteklo u savršenom redu i u ramazanskoj atmosferi, i ovaj put, pobrinuli su se Botić Elvis i Efendić Nermin, koji su ujedno i vodili cjelokupan program. Kao supervizor, prisutan je bio i koordinator EPM, Irdin ef. Tutnjić. Ono što ovaj događaj čini posebnim i velikim, jeste posjeta naših musafira, i to; šefa Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta IZ-e u BiH, mr. Muharem ef. Omerdića, zatim našeg hafiza Ilyas Yildiza, te glavnog imama MIZ-e Žepče, h. Izet ef. Efendića. Oni su poselamili prisutnu omladinu, te im čestitali na ovim ramazanskim aktivnostima, koje su, mora se priznati, novina u našem medžlisu, a po riječima Muharem ef. rijetkost i u ostalim našim medžlisima, što još jednom potvrđuje činjenicu, koju je opet, večeras, 03.08.2012.godine, prilikom posjete džematu Begov Han, izrekao Muharem ef. da je MIZ-e Žepče "najorganiziraniji medžlis u BiH".

Naravno, po završetku kviza, proglašene su najuspješnije ekipe, te su im uručene i nagrade. Za prvo mjesto 50 KM, za drugo mjesto 30 KM, za treće mjesto 20 KM, za četvrto mjesto-svim članovima tima po jedna knjiga, te poklon bon butika "Tifanero" u iznosu od 20 KM, za najaktivnijeg takmičara ramazanskog kviza.

 

Nagrade je, predstavnicima timova i Belminu Berbiću, kao najaktivnijem takmičaru, uručio Irdin ef. Tutnjić, koji se na kraju zahvalio svima onima koji su pomogli u realizaciji ovog dijela omladinskih ramazanskih aktivnosti pri MIZ-e Žepče. Kviz je završen u 01:30 sati, 04.08.2012.godine.
Sljedeća aktivnost je iftar na izletištu "Bistričak".

CATEGORIES
Share This