Turniri, iftari, kviz-Ramazan u Žepču

Turniri, iftari, kviz-Ramazan u Žepču

U sklopu aktivnosti OK MIZ-e Žepče, a o čemu smo već pisali, do sada, je između ostalog, uspješno održan dio planiranih, a to su; omladinski iftari, ženski omladinski iftar, te dvodnevni turnir u stolnom tenisu.
Kada su u pitanju iftari, održani su u restoranu "Mala Trzna" i u omladinskim prostorijama našega medžlisa.

                             omladinski iftar u restoranu "Mala Trzna"

Prvi iftar, kome je prisustvovalo blizu 50 omladinaca, donirao je Suljo Sarajlić, inače osnivač sadašnjeg "Sarajlić-Prom"-a, preduzeća koje uspješno egzistira i posluje punih 40-tak godina.
Iftar za 20 djevojaka džemata Žepče, pak, organizirale i pripremile su one same, po vlastitoj želji.


                           iftar za djevojke u prostorijama MIZ-e Žepče

Dvodnevni turnir u stolnom tenisu, održan je u dvorištu Ferhat-pašine džamije, u nedjelju i ponedjeljak, 29.i 30.07.2012.godine, sa početkom iza ikindijske mukabele. Prijavilo se ukupno 32 takmičara, koji su podijeljeni u dvije kategorije, i to; rođeni do 1990. godine i, druga kategorija, mlađi od 1990.godine.
 

             za turnir je vladalo veliko interesovanje – Adis Plakalo otvara turnir

Igralo se na dva stola, uz prisustvo vrsnih sudija, te uz pridržavanje pravila, koja su donijeli sami takmičari. Turnir je otvorio, predsjednik OK MIZ-e Žepče, Adis Plakalo, uz prisustvo velikog broja zainteresiranih i navijača.
 

Prvi meč, "međunarodnog" karaktera, odigrali su glavni imam MIZ-e Žepče, Izet ef. Efendić, i hfz. Ilyas Yildiz, naš musafir iz prijateljske Turske.
 


                uvodni, revijalni, "međunarodni"meč, ef. Efendić-hfz. Yildiz
             
Nakon provedenog takmičarskog dijela, dodijeljene su i nagrade za prva tri mjesta, te za najmlađeg takmičara, koje su obezbijedili aktivisti OK i MIZ-e Žepče.
Nagrade je uručio glavni imam, i to;
za najmlađeg takmičara – Kenan Huremović


                             najmlađi takmičar, Kenan Huremović

3. mjesto – Mirza Odić
2. mjesto – Ahmed Krehmić
1. mjesto – Admir Mujić.

                                               finalisti Krehmić-Mujić

Dodijeljena je po jedna lijepa knjiga, novčana nagrada i diploma, kao znak sjećanja na prvi turnir u stolnom tenisu pri MIZ-e Žepče.

                                              Krehmić, Mujić i Odić

Važno je napomenuti, da su organizatori svih ovoramazanskih aktivnosti, vrijedni Nermin Efendić i Elvis Botić, uz konsultacije sa Koordinatorom za rad sa omladinom pri MIZ-e Žepče, Irdin ef. Tutnjićem, koji je sve ove aktivnosti propratio slikom i riječju.

                     Elvis i Nermin-organizatori svih ramazanskih aktivnosti

Očekuju nas novi ramazanski sadržaji, o kojima ćemo ako Bog da izvještavati, a već 16.Ramazana, slijedi "Kviz iz općeg znanja".

CATEGORIES
Share This