ZAVRŠENA MANIFESTACIJA “TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…” – MEVLUD U OZIMICI

ZAVRŠENA MANIFESTACIJA “TEBI, O ALLAHOV POSLANIČE…” – MEVLUD U OZIMICI

U sklopu manifestacije “Tebi, O Allahov Poslaniče…”, koja se održava već petu godinu, sada već tradicionalno, Odjel za brak i porodicu MIZ Žepče svojim mevludom zatvara ovu manifestaciju. Ove godine je to mevlud u džematu Ozimica.

U subotu, 06. 11. 2021. godine održan je, nakon podne-namaza mevlud za žene. Bila je to naša sedma i posljednja aktivnost u mjesecu rebiul-evvelu.
Nakon iskazivanja dobrodošlice i kratkog obraćanja mjesnog imama Fadila ef. Imamovića, počeo je mevludski program kojeg su izvodile muallime, učenice i studentice MIZ Žepče.
Učenjem odlomaka iz Kur'ana Časnog, citiranjem Kur'anskih tekstova i hadisa o Allahovom Miljeniku a.s., učenjem ilahija i mevluda, nastojali smo približiti sebi i drugima život i djelo Poslanika a.s.

Predavanje je održala koordinatorica Odjela za brak i porodicu, muallima Munevera Ridžal.
U svom govoru nas je podstakla na primjenjivanje sunneta u svim segmentima života i činjenje dobročinstva, pa čak i onima koji nama ne čine.

Na kraju programa proučena je hatma dova za šehide džemata Ozimice, Bosne i Hercegovine i na sve šehide Ummeta.

Nakon završetka programa domaćini su počastili džematlijke zajedničkim ručkom, kahvom i kratkim druženjem.

Pored mevluda koji je završni dio manifestacije “Tebi, o Allahov Poslaniče” koordinatorice halki Kur'ana u džematima Balačići, Orčevići i Žepče su održale uz druženje sa svojim džematlijkama i prigodno predavanje o Allahovom Poslaniku a.s.

Molim Uzvišenog Allaha da nagradi sve one koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta i da nam upiše u sevap.
Gospodaru, učini Kur'an i Poslanikov sunnet putem kojim mi hodimo. Amin!

CATEGORIES
Share This