Završen 6. ramazanski turnir u stonom tenisu

Završen 6. ramazanski turnir u stonom tenisu

U organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa IZ Žepče, 17.06.2017.godine, u sali SMŠ“ Žepče“ održan je 6. po redu tradicionalni ramazanski turnir u stonom tenisu, na kojem je učešće u dvije kategorije uzelo gotovo 50 takmičara. Ovaj turnir iz godine u godinu dobija na značaju, a da je tako, pokazuje i dolazak na ovogodišnji turnir profesionalne stonoteniske ekipe iz Turske.  Pored pomenutih učesnika, imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti igrače iz Zenice, Tešnja, Zavidovića, te naravno Žepča.

Na početku turnira se obratio  predsjednik OK MIZ Žepče, Elvis Botić, objasnivši historijat  i tehničke pojedinosti turnira, nakon čega je sve prisutne selamio i pozdravio glavni imam MIZ-a Žepče, Izet ef. Efendić,  koji je zvanično otvorio turnir i zaželio svim učesnicima mnogo sreće i puno uspjeha na ovogodišnjem turniru.

Neposredno pred početak turnira, mladi Medžlisa islamske zajednice Žepče, su se prigodnim poklonom zahvalili glavnom imamu za podršku koju je kontinuirano pružao omladini Medžlisa u svim njihovim aktivnostima.

Nakon 5 sati izuzetno atraktivnog tenisa, dobili smo  pobjednike  u obje kategorije, a nagrade je uručio koordinator za rad sa mladima ispred MIZ-a Žepče, Irdin ef. Tutnjić. U kategoriji „rekreativci „ prvo mjesto je osvojio Eldin Šišić te kao nagradu dobio 70 KM i diplomu, drugoplasirani u kategoriji „rekreativci“ je bio Hamza Mujić, koji je osvojio novčanu nagradu u iznosu od 50 KM i diplomu, a treće mjesto je osvojio  Abdulah Ridžal i kao nagradu dobio 30 KM i diplomu.

U kategoriji „profi“, a ujedno i pobjednik 6. po redu ramazanskog turnira u stonom tenisu je Muhamed Mehmedović iz Žepča, koji je u nevjerovatnom finalnom meču pobjedio veterana Fehmia Yavuzera iz Turske rezultatom 3:2, koji se porazom u finalu morao „zadovoljiti“ drugim mjestom.  Treće mjesto u kategoriji „profi“ je osvojio Elmas Muratović iz Zenice,  koji je u utakmici za treće mjesto pobjedio Roberta Pravdića ( Žepče ) rezultatom 3:1. Novčane nagrade za prvo, drugo i treće mjesto su iznosile 100 KM, 70 KM i 50 KM,  a sva tri prvoplasirana igrača su dobili i diplome.

Možemo konstatovati da je 6. ramazanski turnir u stonom tenisu  protekao u sportskom duhu, u fer i korektnom nadmetanju , u kojem  na kraju nije bilo gubitnika, a  organizatori turnira OK MIZ Žepče i Medžlis IZ Žepče mogu biti itekako zadovoljni, jer je kompletna organizacija  ove godine podignuta na jedan viši nivo, što je naravno cilj i za svaku iduću godinu.

                                                                     E.Botić/I.Tutnjić

CATEGORIES
Share This