Završen je 2. bajramski malonogometni turnir u Žepču

Završen je 2. bajramski malonogometni turnir u Žepču

Omladinski krug MIZ-e Žepče, i ove godine, u povodu ramazanskig bajrama, organizirao je trodnevni malonogometni turnir na poligonu osnovne škole u Žepču.
Otvaranju su prisustvovali brojni građani, a sam turnir otvorio je koordinator EPM MIZ-e Žepče, Irdin ef. Tutnjić.
Kompletna organizacija turnira pripala je našim omladincima Elvisu Botiću, Ajdinu Skopljaku, Arminu Tutnjiću, Irfanu Goraliji, i ostalim aktivistima, zajedno sa koordinatorom za EPM (Edukacijski programi za mlade) pri MIZ-e Žepče. 

I pored izuzetno teških uslova za igranje i praćenje turnira zbog visokih temperatura, turnir je igralo 17 ekipa. Sve utakmice igrale su se u večernjim terminima, pod reflektorima poligona, što je davalo poseban ugođaj.

Finale su igrale ekipe „caffe Rock Star“ i "Lovnica". Prvo mjesto na 2.bajramskom malonogometnom turniru , osvojila je ekipa „caffe Rock Star“ iz Zavidovića, drugi su bili ekipa „Lovnica“ iz Lovnice, a treći ekipa „TR MLIN“ iz Žepča. Uručene su novčane nagrade u iznosu od 300, 200 i 100 KM zajedno sa priznanjem i zahvalnicom, koje je uručio Irdin ef. Tutnjić.

Takođe uručene su i zahvalnice najvrjednijim sponzorima svih omladinskih aktivnosti tokom proteklog ramazana, a to su Kemal Malićbegović i Suljo i Zinka Sarajlić.

MIZ-e Žepče, uručio je i odao priznanje i predsjedniku OK MIZ-e Žepče, Elvisu Botiću, omladincu koji se nesebično zalaže i vodi ovaj Omladinski krug, veoma uspješno, o čemu govore rezultati, već pune dvije godine.

Inače, ovaj turnir je kruna brojnih ramazanskih aktivnosti OK MIZ-e Žepče. Medijski pokrovitelj turnira bio je „Radio Žepče“, a tehnički suorganizator Dom Kulture. Ovom prilikom im se posebno zahvaljujemo na izuzetnoj saradnji i pomoći koju su nam pružili.

Zatvaranjem turnira, u noći sa 12./13.08.2013.godine, okončane su bajramske aktivnosti u Žepču u povodu ramazanskog bajrama ove 2013./1434.godine.

                                                        Irdin ef. Tutnjić

CATEGORIES
Share This