Uručena pomoć djeci nastradalim u ovogodišnjim katastrofama

Uručena pomoć djeci nastradalim u ovogodišnjim katastrofama

Danas je u osnovnim školama Begov Han, Abdulvehab Ilhamija Željezno Polje i OŠ Žepče podijeljen školski pribor za ukupno 57 učenika koji su raseljeni iz svojih domova, a pohađaju redovnu nastavu u ovim školama.  Radi se o udžbenicima, torbama i ostalom školskom priboru u vrijednosti od 4.600 KM koji su obezbijedili njihovi vršnjaci iz Međunarodne škole u Kuvajtu.

Posredstvom Ambasade Bosne i Hercegovine u Kuvajtu, školska oprema je dopremljena u Rijaset IZ BiH u Sarajevu.

Zahvaljujući angažmanu bivšeg vojnog muftije Ismaila ef. Smajlovića iz kabineta reis-ul-uleme Huseina ef. Kavazovića, ova vrijedna donacija je stigla upravo za učenike sa prostora naše općine.

Današnjoj podjeli pribora i udžbenika, prisustvovali su muftija Ismail ef. Smajlović, glavni imam MIZ-e Žepče Izet ef. Efendić, imam džemata Balačići Zuhdija ef. Ridžal, direktori i pomoćnici škola, roditelji, kao i sami učenici kojima je ova donacija namijenjena.

U kratkom obraćanju muftije Smajlovića raseljenim učenicima, mogli smo primjetiti veliku dobrotu i solidarnost koja se prožimala kroz svaku njegovu riječ. U odličnom pedagoško-psihološkom pristupu muftije prema ovoj djeci, moglo se osjetiti puno emocija, kako kroz smijeh, tako i kroz suze radosnice u očima roditelja i učenika.

U ime svih stradalih sa naše općine, zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način učestvovali u ovom projektu i bar malo pomogli napaćenom stanovništvu, a posebno djeci.
——————————————————–
Vijest preuzeta sa portala www.zepce.ba

CATEGORIES
Share This