“Tebi, o Allahov poslaniče…” – predavanje na temu “Muhammed a.s. u djelima velikih mislilaca”

“Tebi, o Allahov poslaniče…” – predavanje na temu “Muhammed a.s. u djelima velikih mislilaca”

U iskrenoj ljubavi prema Poslaniku Muhammedu a.s., nastavlja se i polahko privodi kraju višednevna manifestacija MIZ Žepče, a u povodu rođendana Muhammeda a.s., “Tebi, o Allahov poslaniče…”. Večeras, 09.12.2017.godine, uspješno je realizirana i sedma planirana aktivnost – predavanje, profesora književnosti i novinara časopisa „STAV“ Ridžal Hamze. Ova aktivnost je održana u malo drugačijem okruženju i prostoru, naime, domaćin je bila Osnovna škola „Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje. I samo predavanje prof. Hamze, bilo je u odnosu na već realizirane aktivnosti ove manifestacije, drugačije – posmatrali smo Poslanika a.s. iz jednog drugog ugla – tema večerašnjeg predavanja bila je „Muhammed a.s. – učitelj čovječanstva“ odnosno, „Lik i djelo posljednjeg Božijeg poslanika u djelima velikih svjetskih mislilaca“.  Izuzetno pripremljeno predavanje, pratili su imami MIZ Žepče na čelu sa glavnim imamom Džafer ef. Gračićem, koji se i obratio na početku, zatim i veliki broj omladine, jer je ovo predavanje i planirano prezentovati prije svega omladini. Nažalost, teški zimski vremenski uslovi, nisu dozvoljavali prisustvo još većeg broja sigurno znatiželjnih, ali i ova noć se može smatrati uspješnom. Večerašnji program vodila je, kao moderator, prof. Berina Hodžić, koja je čitala odlomke i citate velikih svjetskih mislilaca o Muhammedu a.s., a sve uz pratnju gitare i Ašira Mehmedovića. Sponzor večerašnjeg događaja, je „Hadžić Gradnja“ iz Sarajeva, vlasnika Hadžić Sedina, koji je porijeklom iz džemata Balačići, na čemu se najtoplije zahvaljujemo.

Neka Allah Uzvišeni i večerašnju noć upiše svima nama kao dobro djelo, a selame i salavate s ovog druženja, neka prenese Muhammedu a.s. – onome koga je Uzvišeni poslao kao milost svjetovima. Amin!

Sljedeće druženje, 10.12.2017. godine je u džematu Žepče, u Trzanskoj džamiji, mevlud za žene, a gosti su UŽ „NUR“ Gornji Vakuf, na podne-namazu.

T.Ir.

CATEGORIES
Share This