RAMAZANSKI VOZIĆ PROŠAO KROZ ŽEPČE

RAMAZANSKI VOZIĆ PROŠAO KROZ ŽEPČE

U nedjelju, 10. marta 2024. godine, uspješno je realiziran prvi predramazanski žepački ‘ramazanski vozić’.

U prvi žepački ‘ramazanski vozić’ ukrcalo se oko 300 mališana – dječaka i djevojčica.

Nakon polaska ‘vozića’ od Ferhat-pašine džamije, nastavio je put šehidskog mezarja, zatim srebreničkom ulicom, niz Trznu i ponovo pred Ferhat-pašinu džamiju i na plato Doma kulture. Tu je pripremljen i realizovan prigodan program za djecu (obraćanje glavnog imama i koordinatorice projekta, Nirmele Čulić) a na samom kraju programa, pred sami nastup akšam-namaza, odnosno nastup ramazana, podijeljene su žepačke patke, podijeljen je i “slatki program” za sve “putnike” ovog voza, a i one koji su bili na “slatkim peronima”.

Medžlis IZ-e Žepče i Mreža mladih, zahvaljuju se dobročiniteljima koji su na bilo koji način pomogli realizaciju, ovog ipak zahtjevnog projekta.

Ovom prilikom želimo da se posebno zahvalimo Nirmeli Čulić, za ideju i koordinaciju ovog projekta, te našoj omladini – osnovcima i srednjoškolcima, starijim polaznicima mekteba Žepče, koji su danima intenzivno radili na pripremanju “ramazanskog vozića”. Priprema balona, priprema slatkiša, pakovanje slatkiša i ramazanskih poruka, snimanje, fotografisanje…

Zahvalnost dugujemo i brojnim volonterima, mladićima i djevojkama, koji su danas dali poseban doprinos da se sve na vrijeme pripremi i realizira. Posebno hvala i PU Žepče.

Hvala i roditeljima koji su doveli i pazili, i svoju i svu djecu te na taj način dodatno pomogli.

Neka sve Uzvišeni Allah nagradi i neka je svima mubarek ramazan.

p.s. – video polaska i dolaska vozića do centra čaršije je objavljen na našoj FB stranici

T. Irdin

CATEGORIES
Share This