Proučene Ikrar-dove za buduće hadžije sa područja MIZ Žepče

Proučene Ikrar-dove za buduće hadžije sa područja MIZ Žepče

Proteklih nekoliko dana, u džematima na području MIZ Žepče, proučene su Ikrar-dove za buduće hadžije, koji u organizaciji Islamske zajednice u BiH, putuju ove godine, put svetih mjesta. Kada je u pitanju MIZ Žepče, na hadž ove godine, na osnovu prijava putem MIZ Žepče, a u organizaciji Rijaseta IZ-e U BiH, putuje 12 hadžija i to: Zajim Hodžić i hanuma iz džemata Biljevina, Sifet Okanović i hanuma iz džemata Šahmani, Ahmedin Memčić i hanuma iz džemata Begov Han, Husnija Hadžić iz džemata Ozimica, Efendić Besim i hanuma iz džemata Balačići, Ahmed ef. Muhammed iz džemata Orčevići i Izet ef. Efendić i Almir Efendić iz džemata Žepče. Takođe, sa našeg medžlisa, ove godine hadž će obaviti i nekoliko bedela za naše džematlije koje su preselile na ahiret ili su, zbog narušenog zdravlja u nemogućnosti sami obaviti hadž.

U džematu Žepče, za r. Sulju Sarajlića, hadž će kao bedel obaviti gl.imam MIZ Žepče, h. Izet ef. Efendić, a za r. Ramiza Mahmića, hadž će kao bedel obaviti h. Munzir ef. Čelenka.

Protekli vikend, u subotu 12.08.2017.godine, u Ferhat-pašinoj džamiji, proučena je ikrar-dova za hadžije, r. Sulju Sarajlića i za r. Ramiza Mahmića. Dovi je prisustvovao veliki broj rodbine i prijatelja, kao i skoro svi imami MIZ Žepče. 

Molimo dragog Allaha dž.š. da naše hadžije čuva, te da ih, ako bog da, žive i zdrave vrati svojim kućama, i da im hadž bude primljen, Amin!

CATEGORIES
Share This